Emilie Blichfeldt fra Senja er nylig ferdig utdannet filmskaper ved filmskolen på Lillehammer og eksamensfilmen hennes «Saras intime betroelser» går nå sin seiersgang for å møte sitt publikum. Etter en premiere under den prestisjetunge festivalen Locarno i Sveits skal den blant annet vises under verdens største kortfilmfestival i Frankrike. Men nå er den altså klar for å møte sitt Troms-publikum under «Film Fra Nord»-programmet. Noe av det mest oppsiktsvekkende ved filmen er en animert snakkende vulva, nærmere bestemt kvinners ytre kjønnsorgan, som at på til snakker svensk.

– Vi ønsket at vulva skulle ha sin egen stemme og identitet, og da ble det slik. Det er på et vis en måte å gjøre det kvinnelige kjønnsorgan mindre skummelt og ta i bruk humor som virkemiddel når man lager film om kropp, noe som sjeldent gjøres når det er snakk om kvinnekroppen, sier Blichfeldt.

LES OGSÅ: Emilie vil lage film om kvinners forhold til kropp og underliv

Men kortfilmen handler ikke bare om vulva. Det animerte kjønnsorganet tilhører 22 år gamle og 181 centimeter høye Sara som er filmens hovedperson. Hun er redd for at ingen vil elske henne fordi hun er så stor, og får på et vis en slags støtte i samtaler med sitt underliv. I filmen diskuterer Blichfeldt tematikk som kropp- og kvinneidealer og selvbilde.

– Jeg ønsker å belyse disse temaene fordi det er noe både jeg, og veldig mange andre er opptatt av og engasjert i. I dag er også kvinners kjønnsorgan en del av kroppsideal-debatten ettersom mange kvinner velger å legge seg under kniven for å operere seg der. Man skal på et vis ikke se annerledes ut «der» heller.

Dette i midlertidig ikke første gang Blichfeldt setter søkelyset på kropp og idealer. Kropp var også i fokus i Blichfeldt prisbelønte kortfilm «How do You like my hair?» fra 2014. Her er det hun selv som spiller hovedrollen og kroppshår og holdninger rundt det diskuteres. Filmen ble refusert fra «Film fra Nord»-programmet den gang, men Blichfeldt lot seg ikke stoppe og arrangerte sin egen festival TØFF, med kun hennes film på programmet. Senere ble filmen plukket opp av flere filmfestivaler.

– Jeg synes fortsatt at den filmen fortjente å være en del av programmet. Likevel var det da og nå er jeg glad for at min nye film er en del av programmet.Det setter jeg stor pris på.

Fremover skal Blichfeldt blant annet reise rundt med den kulturelle skolesekken og snakke om «How Do You Like My Hair» og det jobbes nå med en TV-serieversjon av «Saras intime betroelser». I tillegg engasjerer hun seg veldig i feministiske problemstillinger og har skrevet flere kronikker om kroppsidealer, blant annet i Aftenposten.

– Også skal jeg naturligvis begynne å jobbe med nye ideer og prosjekter. Blant annet en spillefilm. Det ser jeg fram til, sier den unge filmskaperen.