Det ble ingen toppkarakterer for den politiske thrilleren «Kings Bay» med Kari Bremnes i hovedrollen, men tromsøværinger har likevel latt seg lokke til kinosalen for å få med seg dramaet som i hovedsak er filmet i Tromsø.

I åpningshelgen fikk nemlig 951 personer med seg filmen, og totaltallet for alle dagene ligger på 1.578.

LES ANMELDELSEN: «Nordområdethrilleren «Kings Bay» mangler spenning»

– Det er veldig gode tall med tanke på at håndballherrene trakk mange til TV-skjermen søndag. Ser man på tallene nasjonalt, er vi den kinoen som har solgt flest billetter, sier Frank Bakkemo, som er kinosjef.

Vil se seg selv

I likhet med «Glassdukkene» merker kinosjefen at folk i Tromsø gjerne vil se seg selv på lerretet eller se bilder fra byen.

– Det er ikke unaturlig at vi har gode tall her i Tromsø. Det er mange som har vært involvert i filmen og de vil gjerne se resultatet. Det er klart det hjelper på tallene, sier Bakkemo.

Spennende februar

Nå går kinoen inn i en periode hvor potensielle publikumsfavoritter kommer på løpende bånd. Med både Disney-filmen «Vaiana», oppfølgeren til kultklassikeren «Trainspotting» og «Fifthy Shades of Gray» på trappen, tror kinosjefen at dette kan bli en god måned for kinoen.

– Selv er jeg veldig spent på «The Great Wall» med Matt Damon. Men jeg er overbevist om at suksessen med «Fifthy Shades of Gray» vil fortsette.

Fremover vil også Oscar-favorittene «La La Land», «Hidden Figures» og «Moonlight» vises i løpet av februar.

– Jeg tror kanskje amerikanerne har mer tradisjon for musikaler som «La La Land», men det er helt klart mye spennende i februar. Lego-filmen kommer og det kan bli veldig spennende å følge med fremover, sier Bakkemo.

TIFF-favoritter

I tillegg vil også «Tungeskjærerne» og «Ishavsblod», som ble de to publikumsfavorittene under TIFF, satt opp i mars.

– Så kommer også Marvel-filmen «Logan» om «Wolverine». Den er jeg særdeles spent på.

foto
FORNØYD: Kinosjef Frank Bakkemo er fornøyd med tallene til «Kings Bay» på Aurora kino Fokus.