Embla Karidotter og gjengen hennes var nok kveldens «most likely» til å skape rykninger i dansefoten. Og det passet bra med litt trøkk i trompeten etter at Sweetheart hadde tatt det helt ned i emo-kjelleren i forkant.

Problemet var bare at undertegnede, og åpenbart mange andre, fortsatt hadde haka liggende på bordet etter den mesterlige konserten som nettopp var avslutta.

Embla Karidotter var det nærmeste vi kom en fullblods countryartist denne fredagen, de hun sprader selvsikkert rundt på scenen i et herlig scenekostyme som snytt ut av et loppemarked i Nashville. Hun kunne gjerne spandert noen klesplagg på bandmedlemmene, som ikke var kledd for anledningen.

I første del av konserten får vi servert en rekke velspilte, men ikke spesielt engasjerende, låter. Så begynner Karidotter åpenbart å slite med stemmen, som gjør at artisten drukner litt i sitt eget band. Det blir mye bass, trommer og Telecaster, men lite Embla i selve låtene. Bak frontkvinnen er det heller ikke mye engasjement og humør å spore.

Embla Karidotter bruker sin naturlige sjarm for alt den er verdt mellom låtene. Første gang hun bommer på inngangen til en låt trekker man derfor på smilebåndet, men når det skjer en gang til spres en usikker og småflau stemning.

Den «Twin Peaks»-aktige «Burn the City Down» blir høydepunktet i det som ikke var noen stor opptreden fra Embla and the Karidotters.