Navn, alder: Ruben Markussen, 26 årArtistnavn: RubenAktuell med: EP-en «Animosity» ble sluppet tidligere i år.Gig-aktuell: Spiller på Driv neste lørdag i anledning Studentuka.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Musikken jeg spiller går vel under sjangeren pop. Jeg har ofte veldig fokus på melodier og stemning i låtene jeg lager, og ønsker at det skal kunne gi de som lytter en slags følelse de kan kjenne på.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– En eller annen bursdagssang, for å få det til å gå over så fort som mulig!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Jeg tror den verste opplevelsen jeg har hatt var en gang helt i starten av karrieren min, før noen visste om meg eller musikken min. Jeg hadde lite til ingen erfaring og skulle varme opp for Julie Bergan en kveld, men publikummet hadde ikke helt lyst til det, så de kastet tomme ølbokser på meg og ropte «vi vil ha Julie Bergan!» Jeg fortsatte bare med et smil, og tenkte at nå har jeg i hvert fall opplevd det!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Valper og en hel rull med millionflax.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Jeg hører på mye forskjellig popmusikk, men jeg føler karakterbristen min – på en positiv måte – er r'n'b-artisten Victoria Monét. Helt rå dame!

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden, og hvorfor?– Avicii! Avicii var et geni, og en stor grunn til at jeg ble interessert i å lage min egen musikk. Da jeg startet med musikk, var mitt største mål å jobbe meg opp til å en dag kunne ha en låt med han.

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon. Du slipper å ta livet av noen, men hvilken musiker kunne du tenke deg å bringe til evig taushet?– Tekashi 6ix9ine. Fæl, slem og voldelig fyr. Bli kvitt!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? – En barnedåp. Jeg er ikke så fan av sånt, og det hadde bare føltes skikkelig rart.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Jeg har skikkelig lyst å knekke koden på r'n'b. Det kan være utrolig deilig musikk å høre på, men jeg tror ikke jeg har det helt i meg enda.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Jeg banner ofte, men blir ikke så sinna. Sist jeg kjente en skikkelig fortvilelse og en trang for å banne, må ha vært da jeg bestilte en hamburger hjem klokken 23 på kvelden og ikke fikk den før klokken 1 på natten. Da var jeg ganske sulten og hadde veldig lyst på mat.

– Skal også sies at burgeren ikke var så god.