Lenger ned i saken ligger det en fantastisk video med en blodfersk Bare Egil Band-låt, som attpåtil handler om hans egen deltakelse i podkasten vår, og om at nettopp dette fucka opp for konserten hans på Blårock.

Han har laget over 600 låter bare til det ene bandet han spiller i, og han har spilt inn skiver med et tosifret antall band. Han har levd utelukkende av musikk i hele sitt voksne liv og spilt mange tusen konserter, både i Norge, på kontinentet og USA.

Han er en sann evighetsmaskin og spiller fortsatt inn ny musikk og turnerer. Han er også en av fire personer som har spilt på samtlige Tons Of Rock-festivaler, inklusiv de to årene under pandemien da ingen (andre) spilte der.

Egil Hegerbergs katalog er både enorm og variert, og teller blant andre band og orkestre som Bare Egil Band, Thulsa Doom, Black Debbath, Reidar Roses Orkester, Aasen, Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, L.Y.D. Fra tull og tøys – veldig gøy tull og tøys – til blodig alvor. Han spiller blant annet på to av de beste norske rocksinglene som noensinne er innspilt. Hvilke får du selvsagt høre i podkasten.

I podkasten snakker vi om alt fra de tidligere dager med medlemskap i plateklubb, om det å dele stereoanlegg med broren (med høyttalerledninger til to forskjellige rom), om låtskriving med tidspress, turnélivet og det å kombinere humor og musikk. Og selvsagt om hvordan han hjalp Odd Nordstoga til å bli en stor soloartist.

Dessuten forteller han om hvordan han i tidlige nettbutikkdager kjøpte hundrevis av Elvis-skiver for en slikk og ingenting, for ikke å glemme bestillingen av 1.000 Playstation, som han rettmessig mente var gratis.

Og hvilket album vil så Egil ta med seg ut på en øde øy? Svaret får dere, som alltid, et stykke ut i samtalen.

Egil er en fyr jeg har helt sinnssykt respekt for, da han alltid har gått sine egne og kronglete veier, og der han har oppnådd mer enn de aller fleste, både på egen hånd og i diverse bandkonstellasjoner. Han er en sjeldent tungt begavet tekstforfatter og skjønner underholdningskonseptet bedre enn de fleste, enten han spiller live, er i studio eller skriver presseskriv. Og for en enormt trivelig, nerdete og innholdsrik prat det ble.

Sjekk også den helt historisk eklektiske spillelista under, som tar med det aller meste av det vi sveipet innom av musikk i løpet av samtalen.

Hør episoden i Spotify her

Hør episoden i iTunes her

Sjekk ut spillelista i Spotify her

Sjekk ut spillelista i Tidal her