Navn, alder: Edvard Haraldsen Valberg, 29Band: HonningbarnaAktuell med: Moderne klassiker av en plateGig-aktuell: 26. februar på Driv, men jeg har blitt skuffa før

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Punk.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Pistol mot tinningen, karaoke OG stadionkonsert høres ut det mest anti-koronaete kvelden jeg kan forestille meg og jeg hadde tatt det over enda en filmkveld 100 prosent.

– Når det kommer til låtvalg er jeg egentlig en «Boys of Summer»-kind of guy, men tatt situasjonen i betraktning høres det riktig ut med «Danger Zone». Forrige gang jeg sang den var jeg på karaokebar i Pyongyang i Nord-Korea, men tenker revolverkaraoke i Tromsø er en god oppfølger.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Vet at det liksom skal være en gutt-til-mann-rock-n-roll-dannelse å turnere med 30 konserter på 25 dager i Europa (les: Tyskland), men å spille for fem fedre i en kjeller i München, by etter by, dag etter dag, sove på okkuperte hus og sitte i en bil hver dag i åtte timer med brukne ribbein var først og fremst bare dritt. Ikke ble jeg mann av det heller.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– En lab backstage der kidnappede forskere, under tvang, må utvikle en billig koronavaksine med åpen patent som aldri trenger påfyll før konserten blir ferdig. I etterkant kan vi si at vi lagde den med «the power of music» og vinne nobelpris.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Willie Watson. [Amerikansk musiker og en av folkene bak bandet Old Crow Medicine Show.]]

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor?– Er ærlig talt ikke helt sikker. En av mine favoritter har alltid vært Lou Reed, men det ville vært rart å få han tilbake nå. En er barn av sin tid og jeg tror det er best å la det være slik. La de døde hvile. Dessuten lever Iggy, så jeg er happy.

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon. Hvilken musiker kunne du tenke deg å bringe til evig taushet?– La dem holde på. Det er mye som jeg ikke synes burde være med denne verdenen, men at folk lager musikk er ikke en av dem. Jeg trenger ikke like dem.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Sinaloa-kartellets julebord. Jeg skylder dem masse penger og spleis-kampanjen gikk skikkelig dårlig.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Vi har for så vidt allerede et Sørlandsvise-band, så min plan b er allerede lagt. Jeg er ærlig talt ikke sikker, Honningbarna har liksom alltid vært min eneste og slik tror jeg det alltid kommer til å være. Hva vi lager kommer alltid til å bli avgjort mens vi gjør det, så det vil vise seg.

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Hver dag. Hvis ikke, lever du sånn egentlig?