Sandvik har selv produsert sitt nye album «Gå, sveve», sammen med ektemannen Øystein Norvoll. Ideen kom allikevel fra en annen tromsøværing: Forfatter og lyriker Brynjulv Bjørklid.

– Vi var på en nyttårsfest med Brynjulv for fire-fem år siden, der han spilte sine viser for oss. Øystein utbrøt at låtene hans måtte gis ut, og dagen derpå sendte Brynjulv oss tekster og låter, sier Sandvik.

Tekstforfatter Brynjulv Bjørklid er bosatt i Oslo, men har fortsatt hjertet i Tromsø.

– Han er også aktuell med en ny TIL-sang, og på denne plata måtte vi faktisk fjerne en del stedsnavn fra tekstene, for å gjøre tekstene mer universelle. Tanken var aldri å lage en ren Tromsø-plate, sier Øystein Norvoll, og ler.

God erfaring fra danseband

Albumet har blitt variert i stil, og noe annet enn Sandviks forrige album «Travel», som ble spilt inn sammen med italienske musikere.

– Plata har blitt et tverrsnitt av alt jeg har holdt på med, opp gjennomårene. Jeg begynte med viser, har spilt pop, rock, fusion, og til og med et par år i danseband i bygdene rundt Harstad – som var veldig artig, og ga god erfaring. Plata har en liten touch av alt, forklarer Sandvik.

«Gå, sveve» er allikevel første gang sangeren tar countrymusikken under sine vinger.

– Det er ligger en «country-feeling» i bunn, og steelgitaren til Christoffer Mathisen er markant på de fleste låtene, sier sangeren.

Lyttet til Nelson og Haggard

– «Travel»-albumet er en blanding av bebop og moderne, europeisk jazz. Hvorfor har du valgt å gå en annen vei med din nye plate?

– Jeg er, og har alltid vært, nysgjerrig på forskjellige sjangere. Country har jeg ikke sunget tidligere, men i forkant av dette plateprosjektet begynte jeg å få ørene opp for artister som Willie Nelson og Merle Haggard. De fraserer ganske fritt, nesten som jazz-fraseringer, mener Sandvik.

– Føler du at du tar en sjanse, med «Gå, sveve»?

– Profilmessig tar jeg nok en sjanse, og noen folk vil kanskje bli litt forvirret. Andre kan kanskje tenke: «Yes! Endelig gjør hun noe ordentlig musikk!», haha.

– Etter å ha holdt på med dette i over 40 år, kan vi vel kanskje si at du fortsatt utvikler deg som artist?

– Ja, definitivt! Jeg er full av virketrang, og har allerede begynt å tenke på mitt neste jazzalbum.

Søndag 2. april holder Marit Sandvik med band releasekonsert på Skarven, i regi av Viseklubben Spelt. «Gå, sveve» blir anmeldt av Feedback førstkommende fredag.