I en pressemelding fra bandets frontfigur Greg Cartwright, publisert på Facebook onsdag ettermiddag, kunngjør han at The Reigning Sound ikke bare kansellerer sin kommende europaturné, der en haug med jobber over hele kontinentet ventet, men at bandet også spiller sin aller siste konsert i hjembyen Memphis kommende fredag.

I pressemeldingen skriver Cartwright at hele pandemiperioden har vært svært krevende for bandet, av både logistikkmessige og andre årsaker. Innspillingen av den siste skiva, «A Little More Time», var også en gjenforening med bandets originale besetning, og et forsøk på å gå «full circle» for bandet.

Han nevner pandemien flere ganger i pressemeldingen, at den har preget hele prosessen på en så utmattende måte at han nå ikke ønsker å fortsette mer under The Reigning Sound-navnet.

Ergo er et av USAs mest bejublede og genierklærte undergrunnsband de siste 20 årene historie. Det ble med sju studioskiver og to liveplater, utgivelser omtrent helt uten et eneste dødpunkt.

Buktafestivalen jobber i skrivende stund med å finne en erstatter for dem, og denne vil kunngjøres på et senere tidspunkt.