I går offentliggjorde Roskilde-festivalen i Danmark sitt fulle program for 2016.

Navn som Neil Young, PJ Harvey og Red Hot Chili Peppers deler i år plakaten med de Tromsø-baserte finnmarkingene i Ondt Blod.

LES OGSÅ: «Dette er tidenes 10 beste liveskiver»

Röyksopp, Bel Canto og Biosphere er de eneste Tromsø-artistene som har opptrådt på festivalen tidligere.

– Har lenge vært en drøm

Roskilde-festivalen har eksistert siden 1971, og trekkes også fram som selve prototypen til moderne europeiske musikkfestivaler. På 90-tallet var Roskilde Europas største musikkfestival, med et besøksantall opp mot 125.000 mennesker.

LES OGSÅ: Musikkbyen Tromsø er et naturlig springbrett for artister

Ondt Blod-vokalist Aslak Heika Hætta Bjørn er særdeles fornøyd med å ha landet denne spillejobben.

– Det er dritsvært! Jeg er helt sykt fornøyd – å spille på Roskilde har vært en drøm lenge.

– Vi har aldri spilt konserter utenlands, men det blir en tur til Sverige i slutten av april, og Roskilde blir vårt første tur til Danmark, sier vokalisten.

– Storebroren blant musikkfestivalene

Feedbacks musikkommentator Egon Holstad har følgende å si om nyheten:

– Jævlig artig! Dette er en selvsagt veldig stort for bandet, men også stort for oss som heier på rock fra Nord-Norge. Roskilde har alltid vært, og er fremdeles, storebroren av alle verdens musikkfestivaler, og å bli booket dit er noe alle som spiller konserter drømmer om.

–Så kan vi bare ønske de bookingansvarlige i by:Larm god bedring, mens de fortsetter å svirre rundt i blinde med electronica-stokk, og hevde hardnakket at det ikke lages bra rock her i landet. Det er bare å gratulere Ondt Blod så mye. Å spille på Roskilde er forhåpentligvis bare første store skalp i beltet for denne svært talentfulle gjengen, sier Holstad.

LES OGSÅ: Disse navnene kommer du til å se mye mer av i 2016

Ondt Blod sin debutplate «Finnmark» ble i januar belønnet med terningkast 5 av Feedback, og bandet var etter nyttår på iTromsøs liste over artister å se opp for i 2016.