Norske Konsertarrangører, konsertarrangørenes interesseorganisasjon, jakter hvert år kandidater til prisene for årets festival, helårsarrangør, nykommer, plakat og konsertbilde.

I år kan tromsøfotografen Daniel Lilleeng (20) stikke av med den gjeve prisen i sistnevnte kategori.

Hans bilde av Kvelertak-vokalist Erlend Hjelvik og Driv-publikummet er av en fagjury trukket ut som en av fem finalister i kåringen.

Bildet ble tatt på SNN-scenen 23. mars i fjor.

– Det er helt sinnssykt. Det er råstilig å få en bekreftelse på at det er kvalitet i det man driver med, sier han.

- Skriker engasjement

«Energi og interaksjon i flere lag. Komposisjonen og publikumsrekkene oppover i bildet, samt dybdeskarpheten gir masse informasjon som man kan granske i flere runder. Et fotografi som pauser interaksjon, viser personlighet og kroppsspråk hos artisten. Bildet skriker engasjement», skriver juryen i sin vurdering av Kvelertak-bildet.

Lilleeng har siden 2015 jobbet som frivillig konsertfotograf for Studentsamfunnet Driv. I løpet av de siste tre årene har han foreviget over 300 konserter ved studenthuset.

– Det begynner å bli en del nå. Du kan si at jeg har begynt å få teket på det – og jeg har ennå ikke fått tinnitus, sier han og ler.

Store navn

20-åringen konkurrerer mot fotografer som Johannes Lovund og Jonathan Vivaas Kise, som begge er kjente for konsert- og festivalbildene deres.

– Lovund er Kygos personlige fotograf og ble i 2016 kårets  til verdens beste festivalfotograf og Kise er sinnssykt god. I tillegg er bildene fra Rockeklubben og Miniøya helt vanvittige. Det er utrolig artig at Driv med Kvelertak-konserten kommer med. Det viser at vi leverer her oppe.

Sjekk ut alle finalistene i bildekarusellen øverst i saken.

3. mars, under et bransjetreff i Oslo, deles prisene ut.

– Jeg blir selvfølgelig glad om jeg vinner, men for meg er det egentlig bare morsomt å få være med på dette. Det er store navn jeg konkurrerer mot, sier Lilleeng.