Tromsø Storband i har i mange år levert storslagne konserter under Nordlysfestivalen og i år er ingen unntak. Ikke minst har de legendariske konsertene med Lisa Simone fått publikum i hjembyen til å vokse.

foto
SOLIST: Jon Faddis i et av sine soloparti på konserten med Tromsø Storband. Foto: Marius Fiskum

Til årets festival fikk storbandet den legendariske trompetisten Jon Faddis og vokalisten Tammy McCann som gjester i en hyllest til to av jazzhistoriens største musikalske personligheter, Dizzy Gillespie og Ella Fitzgerald som begge ville ha fylt 100 år i 2017.

Faddis har selv spilt med begge de to storhetene, og i tillegg til å være en drivende god solist som virkelig kunne ta Dizzy Gillespie på kornet, leda han også Tromsø Storband gjennom konserten.

foto
LYTTER OG BEUNDRER: Blåserne i Tromsø Storband lytter og beundrer mens Jon Faddis spiller. Foto: Helge Matland

– Jeg er deprimert etter det nylige presidentvalget i USA. Derfor kommer jeg til å spille mye blues i kveld, sa Jon Faddis da han entra scenen.

Men helt slik ble det ikke. Både Dizzy og Ella kom inn i jazzmusikken i swingjazzen og storbandmusikkens gullalder, og dette kom til å prege i alle fall første del av konserten. Etter hvert snek det seg inn både innslag av bebop og afrokubansk musikk.

McCann gjorde sine sanger med ei stor og fyldig stemme og følsomhet for hvordan Ella Fitzgerald i si tid tolka disse sangene.

McCann er en strålende trompetist som ikke er redd for å bruke hornet på litt utradisjonelle måter.

Han leda også storbandet på en fortreffelig måte musikalsk. Det låt tett og presist. I tillegg avslørte han seg en artig humorist og entertainer med glimt i øyet både til publikum og sine medmusikere på scenen. Det ble både stor musikk og stor underholdning denne tiersdagskvelden.