For første gang lanserer Rakettnatt en artist med tilhørighet utenfor Norden. Britiske Bastille skal nemlig avslutte en av dagene på Stortorget i august.

– De headliner de største festivalene i Europa denne sommeren og vil i stor grad bidra til å selge ut Rakettnatt – i år som i fjor, forklarer festivalsjef og bookingansvarlig, Erlend Mogård-Larsen i en pressemelding.

Sensommer-pop

Mogård-Larsen forteller at han har god kjennskap til kvartetten, som er umåtelig populære i både USA og Storbritannia.

– Historien om Bastille er kort oppsummert fortellingen om fire ydmyke gutter, uten store ambisjoner som nærmest over natta ble et av verdens største band, forklarer han.

Bastille er kjent for å ha headlinet store festivaler i hele Europa og skal blant annet spille på Glastonbury, T in the Park og Lollapalooza i løpet av 2016.

Tromsø er den eneste kjente spillingen Bastille har på norsk jord så langt i år.

Over 300 millioner

For tiden teaser også bandet med at de kommer til å slippe det etterlengtede andrealbumet om kort tid. Førsteplata «Bad Blood» solgte 3,5 millioner eksemplarer på verdensbasis.

– Etter noen år med fokus på turnéliv har ryktene om et andrealbum svirret. I februar slapp bandet et klart hint om at 2016 byr på nytt materiale, sier Mogård-Larsen.

På streamingtjenesten Spotify har deres desidert mest populære låt, «Pompeii», over 344 millioner avspillinger. Noe som forklarer en del av bandets suksess.

Låten var også den mest spilte pop/rock-låten på amerikansk radio i 2014.

Rakettnatt går av stabelen 26. august. Fra før av er Astrid S, Aurora, Karpe Diem, Ary og Dagny sluppet som artister til festivalen.