Filmskaperne følger den tidligere skatteinspektøren Arvind Kejriwal og hans utrettelige kamp for å få vedtatt antikorrupsjonslover i verdens største demokrati; India, samtidig som han jobber for å gi folk billigere strøm og gratis vann.

Tett på politikerne

Han grunnlegger partiet AAP; Aam Admi Party – Alminnelige folk-partiet, og kaster seg inn i valgkampen om å ta makten i hovedstaden Dehli. For å klare det må han bekjempe politiske motstandere både i Mahatma Gandhis Kongresspartiet og landets andre store parti, BJP.

Filmen er tett på Kejriwal og han støttespillere når de mobiliserer velgere. Partilederen oppnår stor personlig popularitet, det lages blant annet spillefilm om ham, men opplever også at det å utfordre makteliten har sin pris.

Avslørende video

Partimedlemmer trakasseres uten at politiet griper inn. Kejriwal starter sultestreik samtidig som tilhengerne starter en underskriftskampanje. Han blir møtt med at han er «ren» nå, men hva med fremtiden.

Uforutsette hendelser gjør at partiet får en tøff valgkamp; en nær partivenn blir påkjørt og dør senere av skadene, og en amatørvideo dukker opp, med opptak av et tilsynelatende korrupt AAP-medlem.

«An Insignificant Man» er en viktig og vesentlig film, som gir et unikt innblikk i indisk politikk og samfunnsliv.

Taler makta midt imot

Filmskaperne klarer å lage en spennende og engasjerende film om et alvorlig tema.

Filmen viser at det er mulig for idealister med rettferdighetssans å ta opp kampen mot de etablerte partiene, med kampsaker som taler makta midt imot. Filmen fortjener et stort TIFF-publikum.

Filmmusikken er for øvrig laget av den norske komponisten Ola Fløttum. «An Insignificant Man» er en del av TIFFs sideprogram «Horizons».

spennende: «An Insignificant Man» er en politisk thriller om den tidligere skatteinspektøren Arvind Kejriwal (til høyre) og hans kamp mot korrupsjon og urettferdighet i India. Foto: Vinay Shukla