NAVN: Aleksander Kostopoulos, 28 år

BAND: Pil & Bue

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?

– Har vært innom ganske mye forskjellig de siste årene, men i Pil & Bue spiller vi et eller annet sted innenfor rocken.

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?

– Det må være det islandske bandet Sigur Ros. Jeg er veldig glad i kontraster i musikk og her synes jeg Sigur Ros har satt en nydelig standard på å veksle mellom det sarte og dramatiske.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?

– Høsten 2011 flyttet jeg til Oslo og skulle jobbe meg opp som frilanser. Da møtte jeg en rocketrio som trengte trommis for å spille en konsert i Fredrikstad. Glad og fornøyd fikk jeg låtliste på omtrent 15 låter og møtte opp på øving. Vi hadde tre øvinger, men problemet var at de to andre i bandet drakk seg så ekstremt fulle iløpet av denne tiden at vi aldri kom oss igjennom låtene..

– Da jeg skulle reise videre veldig tidlig på dagen etter konserten, måtte jeg planlegge reiseruta mi litt ekstra. Hadde regna meg fram til at jeg kom til å være hjemme ca kl 01.00 natt til lørdag for å så ta flytoget kl 07.00. Men da bassisten sto på lydsjekk skjønte han at han hadde glemt igjen bassen sin i Oslo og da var allerede skjemaet sprengt. Det toppa seg på slutten med at bandet begynte å krangle med arrangørene etter konserten fordi de ønska seg hyra kontant. Sent på natta i bilen på vei til Oslo prøver jeg sove litt da jeg merker at vi «sjangler» litt på veien. Jeg spør sjåføren: Har du drukket? «Nei» sier han.. «Men jeg har røyka litt bønner...».

– Da måtte jeg bare ta ansvar og ta over rattet.. Kjørte alle hjem og parkerte bilen... Dro så hjem til meg selv, tok en dusj, spiste litt frokost og satte meg på flytoget. Hele natta gikk til dette.. Hvordan konserten gikk tør jeg faktisk ikke prate om.

– Hvis du fikk frie tøyler. Hvem ville du booket til Tromsø og hvor skulle konserten vært?

– Sigur Ros i Bukta med midnattsol tror jeg hadde blitt en magisk opplevelse.

– Hva er det beste du har gjort musikalsk, eller er mest fornøyd med?

– Har hatt mange fine opplevelser. Fra tiden jeg spilte i Adjagas reiste vi rundt i mange land på veldig mange flotte festivaler. Pil & Bue på Buktafestivalen var en helt spesiell opplevelse.

– Hvor lenge tror du at du overlever som artist?

– Så lenge lysten og motivasjonen er der, vil jeg overleve. Så lenge man jobber hardt, er ærlig og tro mot seg selv og andre, vil det alltid være noe som liker det man gjør.

– Når så du sist ditt eget blod?

– Det er noen ting i livet jeg er veldig redd for.. Dette er blant annet veps og mitt eget blod.. Dette er ting jeg veldig sjeldent klarer snakke om.