«Å spille samme låt to ganger er temmelig corny»

Arif leverte både briljante og snodige øyeblikk på Satelittscenen.
 
        
            (Foto: Christine Blix)

  Foto: Christine Blix

Arif var første rapper på programmet fredag, og det passet bra med litt tunge, seige beats, idet mørket kom sigende fredag kveld.

Oslo-duden holdt det enkelt i presentasjonen av musikken, der han sto omgitt av svarte scenetepper, og med en DJ som hjelper til med mikken. På en festivalgig kan man godt ha litt høyere showfaktor enn dette – om så ha med seg et par kiser som rister litt på hånddukene og lager litt faenskap for tilhørerne. «Pornoskandalen» på Slottsfjell for et par år siden har kanskje satt sine spor?

Anyway, hovedpersonen selv var i strålende humør, og leverte godt uten særlig med drahjelp eller staffasje. Arif koset seg, skålte og flørtet rutinert med publikum.

Midtveis blir konserten litt masete, og en låt som «Fakker med meg» kunne gjerne ha uteblitt, for oss som liker sløy, tung hip hop bedre enn uptempo-greiene. Men «klubblåtene» får allikevel god respons på gulvet, selv undertegnede savner bedre og tydeligere refrenger i flere av dem.

Den überharry «Bulmers» bringer konserten i balanse, og den smarte «Flexnes» gir hele showet et løft. Det funker best når Arif er i det seige, mørke og kalde hjørnet. På tampen av settet kom dog kjedsomheten snikende for undertegnede.

Arif vant over publikum fredag, og det ble tydelig at den tidligere Spellemannvinneren ikke er noe reinspikka Oslo-fenomen, selv om mange løp tidlig mot toalettene og ølteltet for å få med seg starten av M.I.A.s konsert. Men hvorfor i alle dager spilte han «Alene» for andre gang i løpet av ett kvarter, som et totalt overflødig ekstranummer? Det var temmelig corny, da han har nok låter å velge i. En snill firer, dette.