Buktafestivalen 2019:

Mottoet «fuzz, fesk og fette» kler dem godt

Kosmik Boogie Tribe leverte rock med ekstra roll i Bukta fredag.
Oslo-bandet Kosmik Boogie Tribe ga publikum gode doser boogie og punk i Paradisbukta fredag. 
        
            (Foto: Håkon Steinmo)

Oslo-bandet Kosmik Boogie Tribe ga publikum gode doser boogie og punk i Paradisbukta fredag.  Foto: Håkon Steinmo

Dette var en konsert jeg hadde gledet meg til. Første gang jeg så Kosmik Boogie Tribe (KBT) på scenen varmet de opp for selveste Reigning Sound.

I fjor gikk jeg glipp av deres konsert på Bukta, men senere på høsten var jeg et av flere rocksjokka sannhetsvitner da KBT vrengte ut nådeløs boogiepunk som fikk ølet til å skvette veggimellom, og svetten til å dryppe fra taket på Blårock.

Denne fredagskvelden i Paradisbukta ble en ny, fin påminnelse om at denne gjengen leverer varer fra øverste hylle. KBT rullet av gårde som en nybygd jernbane til Tromsø – med nordkoreansk, «boogiefisert» rakettdrivstoff på tanken.

Den Oslo-baserte kvintetten skuffet ikke, med sitt selvlagde Bukta-motta «Fuzz, fesk og fette (!)» som utgangspunkt. Det uhøytidelige slagordet kler både musikken og stemninga godt.

Idet åpningslåten «Lobby Loyde» dundret ut av høyttalerne var det bare å ta seg en god slurk øl, og slippe ut et «aaaah». Dette er rock som den skal være: Høylytt, energisk, groovy, aggressiv og med et smil på lur.

KBT spiller veldig tilfredsstillende musikk, som ikke spjåker seg ut som noe annet enn hva det er: Rock med ekstra roll, og mer moro enn kontroll. Og selv om det er greit med en aperol spritz og fermenterte kålruller til avveksling, vender man alltid tilbake til øl og kjøttkaker (unnskyld, feskekaker) – fordi det er godt, ikke sant?

Gruppa, som ble startet av gitarist Morten Lunde (Mormones, Shit City, Backstreet Girls osv.), leverer allikevel ikke endimensjonale pastisjer av Rose Tattoo og AC/DC. En av KBTs styrker er melodiøse refrenger, som ofte bryter opp låtene på en fresk, fin og uforutsigbar måte.

Flere av låtenes pophooks blir ekstra potente av at samtlige bandmedlemmer er høvelig gode sangere, og korer med harmonier som minner meg om helteband som The Flamin’ Groovies og Hoodoo Gurus.

«We live the life you wish you had» freser vokalist Thomas Brenna på tampen av konserten – antrukket i dagens mest porno rosa leopardskjorte. Og hvis medlemmenes liv er like livlig, løssluppent og kameratslig som musikken og scenefremtoning tilsier, har han sannsynligvis rett.

Idet en Bukta-versjon av «Let’s Go To Woody's» avslutter bandets konsert, skulle jeg gjerne hørt et par låter til. Senere i kveld blir det riktig nok mer boogie og baluba da KBT-gutta spiller utvalgte coverlåter på HTs konsertnachspiel. Noe sier meg at det blir lavere Toto-faktor enn musikken Weezer presset ut av – du vet hvilken kroppsdel – på hovedscenen i går kveld.

Moro blir det i alle fall, om KBT beholder godformen fra konserten i Paradisbukta utover natta.