Rakettnatt 2019

Genuin spilleglede fra første låt

Storfjord- og Tromsø-bandet Resirkulert fikk æren av å være første artist ut på Satelittscenen på Rakettnatt i år, en oppgave de absolutt løste godt.
Resirkulert 
        
            (Foto: David Gonzalez)

Resirkulert  Foto: David Gonzalez

Resirkulert har, til tross for sin relativt beskjedne fartstid som band opparbeidet seg et rykte som et av byens mest solide liveband, noe de også understrekte på Rakettnatts første dag. Det skal heller ikke kimses av band som tilhører sjangeren "nordnorsk indie", og som i tillegg klarer å tilføre et utadvendt og dansbart element.

Er det en ting man ikke kan ta fra dem, er det at Resirkulert har knekt koden på hvordan man sjarmerer et publikum. Vokalist Emil Karlsen jobbet godt med å holde kontakt med publikummet hele veien, og bandet spilte som om det var stinn brakke, selv om festivalområdet nesten var så godt som tomt ved konsertstart.

Det virket som at hele bandet var preget av genuin spilleglede fra første låt, og sånt smitter fort over på resten. Da bandet deretter fortsatte inn i den nye og ekstremt fengende singelen "Papirtiger" tok det heller ikke lang tid før plassen var fylt opp av publikummere, og dansingen og allsangen satt løst.

Resirkulert slipper nytt album i høst, og da var det ikke helt unaturlig å få høre noen hittil uutgitte smakebiter derfra. Først ut var låta "Slave", som hinter mot et større og mer tettpakket lydbilde, enn det litt Television-inspirerte gitarsounden man gjerne forbinder med bandet. Det samme gjaldt for så vidt den andre nyskapningen "Huttiheita", og selv om begge låtene naturligvis bar preg av å være blant bandets minst spilte låter, fremsto de som friske pust i settlisten.

Selv om det er kult å høre nytt materiale fra bandet, var det utvilsomt låter fra tidligere utgivelser som fenget mest. Spesielt "Grav dæ ned igjen", "Før æ går til mitt" og "Over vannet" viste frem bandet fra sin beste side.

I anledning kommunevalget hadde bandet også plukket fram den noe småpunkete og politiske låta "Privatisert barnål" opp fra glemselen. Intensjonen var kanskje god, men låta føltes litt påtatt og overflødig i settingen. Om det var noe konserten heller hadde trengt, måtte det vært litt dynamikk i motsatt retning. Selv om Resirkulert på sitt beste er fengende som få, kan det nemlig fort bli litt for mye av det samme.

Når det er sagt, er det hyggelig å høre at de tør å ta lydbildet i litt videre på det nye materialet, og Resirkulert fremstår som et bra liveband som også har mye interessant å komme med fremover. En sterk firer.