Ukas låt:

Punkens svar på Manowar

To minutter og førti sekunder som gir våte drømmer og vann i munnen.
Wet Dreams 
        
            (Foto: Presse)

Wet Dreams  Foto: Presse

WET DREAMS
«Bad Boy» (singel, Black Pop Records)

Wet Dreams-frontmann Sebastian Ulstad Olsen har allerede i et tiår vært fanebærer for rockens helbredende mirakelkrefter, gjennom Death by Unga Bunga.

I dette nye sidespranget – der mossingen har slått seg sammen med tjommier fra stonerhodene Warp Riders, psych-popperne Foammm og slengbukserockerne De Marvells – lar Olsen powerpopen og garasjerocken ligge, og går inn i huleboer-modus.

«Bad Boy» er halvannet minutt animert og spretten punkrock av Ramones-skolen. Du får knapt talt til fire, før joggeskoene begynner å trampe og bollesveisen begynner å riste. Hvis festen er for sivilisert, er dette låten du setter på.

Musikk som dette er som å smelle en full spritflaske ned på bordet, og si: «Denne skal vi komme raskt til bunns i»: Det blir kanskje ikke vakkert, men alt annet enn kjedelig. Og hvis surpompene begynner sitt «dette har vi hørt før»-gnål, kan man parere med at denne typen musikk er det faktisk ikke så mange som lager for tida. Desto mer gøy er det å skvette til av energien til denne gjengen, som har kort lunte til sin rock’n’roll-dynamitt.

Wet Dreams gjør de bredbeinte klisjéene med glimt i øyet – noe som illustreres godt i den ypperlige musikkvideoen. Teksten er så harry at det er en fryd; Olsen inntar den parodisk bøllete rollen som de testosterondrevne riffene krever.

Gitarsoloene er like hårete som en moskus med vinterpels, og i sum er det svært fristende å kalle Wet Dreams punkens svar på Manowar (selv om jeg nødig vil kreve at de stiller opp på neste gig ikledd skinntruser, ridende opp på scenen med x antall kubikk mellom beina av den grunn).

Toppet med perfekt kjellerlyd, er det ingenting å utsette på «Bad Boy». Singelen er en ypperlig inngangsport til kvartetten som har en tidligere EP under beltet, og ifølge ryktene skal presse sitt debutalbum ut i offentligheten i løpet av 2019. Hvis denne låten er representativ for skiva, har vi som liker vår rock full av roll noe å se fram til.