Ukas låt:

Popmusikk blir ikke mer tidløst enn dette

Comeback fra stjerneduoen Frøkedal og Strømstad.
I Was A King gir endelig ut ny musikk igjen. 
        
            (Foto: Donald Milne)

I Was A King gir endelig ut ny musikk igjen.  Foto: Donald Milne

Det er ikke mange band jeg går rundt og lengter etter ny musikk fra. En konstant strøm med ny, god musikk gjør nostalgi og gjensyn med gamle favoritter litt overflødig. Men jeg har savnet I Was A King.

Fem år etter forrige album slipper de endelig ny musikk, og «Bubble» er snaue tre minutter med veltrimmet pop. Her er det ikke noe dilldall i form av «stemningsskapende» intro, overflødig mellomspill eller annet fjas.

Frode Strømstad, Anne Lise Frøkedal og kompani går øyeblikkelig løs på kroppens popnerve med melodier så nydelige at potensielt vonde tanker smelter bort. Her er det bare å drømme seg av sted til varme svaberg, saltsmak i kjeften og lettkledd sommerflørting.

Bandets gamle medspiller og inspirasjonskilde Norman Blake står bak produksjonen på denne ferske singelen. Heldiggrisen, som på nært hold kan bivåne at arven etter hans Teenage Fanclub og andre vintage powerpophelter forvaltes så godt – i Norge, av alle steder.

Ingen norske band eller artister har gjort solrik, sval pop like bra som I Was A King siden bandet startet opp for 12-13 (?) år siden. Og popmusikk blir ikke mer tidløst enn dette. Samtidig er gitarpop som slekter på The Byrds, Big Star og The Chills skummelt nært å kunne anses som utrydningstruet. Desto viktigere å sette pris på de (re)produksjonsdyktige artistene som ikke bare holder denne musikken i live, men har nok personlighet til å holde den interessant.

Jeg mener helt seriøst at Norsk Kulturråd bør sende Frøkedal og Strømstad rundt i landet, for å holde låtskriverkurs for både unge og etablerte artister. Slik kunne duoens hjerner ha fungert som gjr for landets musikkscene.

I Was A King lover å peise ut et flunke nytt album i mars. «Bubble» er en forrett som definitivt gjør meg hungrig på mer.