Kvelertak: – Drøyt å kalle oss for Norges Metallica

Kvelertaks fanskare fortsetter å øke. Torsdag spiller de på Driv, sammen med byens egne Spellemann-nominerte hardcore-rockere Ondt Blod.
UT på tur: Kvelertak varmer opp, under hele Metallicas Europa-turne neste år. Torsdag gjester de Driv. Foto: Presse 

UT på tur: Kvelertak varmer opp, under hele Metallicas Europa-turne neste år. Torsdag gjester de Driv. Foto: Presse 

Varmer opp: Ondt Blod, her avbildet under årets Spellemannpris, spillersammen med Kvelertak torsdag. Foto: Kent-Einar Myreng 

Varmer opp: Ondt Blod, her avbildet under årets Spellemannpris, spillersammen med Kvelertak torsdag. Foto: Kent-Einar Myreng 

1 / 2

Det haglet med lovord fra pressen etter slippet av Kvelertaks tredje album «Nattesferd» i fjor. Rogalendingene har spilt en rekke ganger i Ishavsbyen, senest på fjorårets Buktafestival – som var en særdeles positiv opplevelse, ifølge bandets vokalist Erlend Hjelvik.

– Det var utrolig gøy å få se Iggy Pop, og vi er alle glade i hvalburgeren som serveres backstage på den festivalen, sier Hjelvik.

Skal turnere med Metallica

Sangeren omtaler Tromsø som mer enn bare nok et stopp langs turnéruta.

– Det er jævlig fint der oppe! Generelt sett er publikummet alltid bra hos dere, og vi har gode erfaringer med å spille i byen.

LES OGSÅ: «Norges mest forhatte band» gjør comeback

Kvelertak ble nylig presentert som supportband for selveste Metallica på hele deres Europa-turné neste år.

– Det blir ikke bedre når det gjelder supportjobber enn å spille sammen med Metallica. Vi spilte sammen med dem for noen år siden, men det blir noe helt annet å få være med på en hel turné i flere måneder. Forhåpentlig plukker vi opp noen nye fans, sier Hjelvik.

Drita fulle 18-årige fans

– Kvelertak har vel på sett og vis blitt Norges eget Metallica?

– Haha! Det blir litt drøyt å kalle oss «Norges Metallica», selv om jeg skjønner hva du mener. Bandet har et mer «mainstream»-publikum her hjemme enn jeg noen gang ville ha trodd, innrømmer Hjelvik.

– Nettopp! Kvelertak er langt mer populære, enn den brutale musikken deres kanskje skulle tilsi? I tillegg har dere et stort publikum internasjonalt.

– Ja, men det er annerledes i utlandet. Der er det hovedsakelig metal-interesserte folk som kommer på konsertene, mens i Norge dukker det opp forskjellige typer folk. Alt fra nysgjerrige skuelystne, via drita fulle 18-åringer, til bikere og progrock-folk i 50-årsalderen.

LES OGSÅ: Denne brygga kan huse et historisk tilbud byen mangler

Trenger los i Nord-Norge

– Dere velger nok en gang å ta med dere Ondt Blod når dere skal spille i Nord-Norge. Er det en spesiell grunn til dette?

– Ja, det er viktig å ha med seg gode loser når man skal til Nord-Norge. Ondt Blod er et veldig bra band – litt i samme gate som oss. Derfor funker det bra å spille sammen med dem, og folk må møte tidlig opp for å få med seg konserten deres, oppfordrer Hjelvik.

LES OGSÅ: Slik blir konsertvåren i Tromsø

Vokalisten legger til at Kvelertak snart går i gang med låtskriving til et kommende album. Bandet skal også spille et knippe stadionkonserter sammen med de svenske sjokkrockerne Ghost, før det blir en del festivaljobber til sommeren.