Klar for Amerika: – Musikken min har et marked i USA

Dagny er klar for USA-turne, men hva som kommer ut av turen aner ikke artisten.
DRØMMER OM USA: Dagny Norvoll Sandvik er klar for en tomåneders turne i USA.Foto: Ronald Johansen 

DRØMMER OM USA: Dagny Norvoll Sandvik er klar for en tomåneders turne i USA.Foto: Ronald Johansen 

Torsdag slapp Dagny Norvoll Sandvik nyheten om at hun drar ut på en tomåneders USA-turne sammen med amerikanske Lany. Detaljene kom på plass bare tre uker før turneen, som i alt inneholder 35 konserter, og tromsøværingen tar mye av æren selv for at den er kommet på plass.

– Jeg trumfet den gjennom og har jobbet veldig hardt for å få alt på plass. Jeg er veldig stolt over at jeg fikk det til, sier Sandvik.

Nedstrippet band

Turneen starter 25. september i New Orleans, men Dagny skal før den tid til Los Angeles for å øve sammen med et litt amputert band. Kjæreste og gitarist Richard Craker er ikke med, men Dagny jobber for å få med trommeslageren Harry Mead. I tillegg til hun leie inn en amerikansk musiker.

– Det er et stort marked, og vi har fått flere indikatorer om at musikken min har et marked der. I tillegg er det en stor drøm å turnere i Amerika. Og attpåtil på bussturné!

– Blir det som i filmen «Almost Famous» hvor alle synger «Tiny Dancer» i kor?

– Kanskje det. Man har gjort seg noen tanker om hvordan det er å faktisk være på bussturné i USA.

Positiv effekt

At USA-turneen er utelukkende positivt for popstjernen er rimelig selvsagt. Derimot merker hun en slags omvendt effekt når hun holder konserter i inn- og utland.

– Når jeg er i utlandet får jeg mye mer oppmerksomhet enn her hjemme. Sånn har det alltid vært for meg. Personlig har det alltid handlet om å spille konserter og være på turne. Det å «breake» i USA er en ting, men det er viktigst å ha prosjekter og bygge opp rundt det. Jeg aner ikke hva som kommer ut av dette, sier Dagny.

LES OGSÅ: Billboard bønnfaller Dagny: - Få slutt på pølsefesten!

Vil slippe album

Siden singeldebuten med «Backbeat» i 2016 har det bare blitt små drypp fra Dagny via en EP og fire andre singler. Hadde det ikke vært for det stadig døende albumformatet, hadde Dagny allerede platedebutert, men fullengderen er på vei.

– Jeg elsker plater. Og jeg har mer enn nok materiale til å gi ut en fullengder, men man må kjenne og føle litt på det. Det er kanskje ikke riktig tidspunkt for meg helt ennå. Nå har jeg rukket å bygge opp et enormt press på meg selv for å slippe en plate. Mange snakker om den vanskelige andreplata, men jeg tror min første blir vanskeligst.

LES OGSÅ: – Jeg trenger en pause fra meg selv

Hun trekker fram artister som Sigrid, Astrid S og flere andre som har opplevd stor suksess, selv om de ikke har sluppet veldig mange låter.

– Når det første albumet kommer må det være solid. I lange perioder turnerte jeg mye uten å ha en eneste låt tilgjengelig, men på det tidspunktet var ikke det rart for meg.

Vurderte å flytte til USA

Akkurat nå har ikke Dagny Norvoll Sandvik et fast bosted. Etter å ha gitt bort leiligheten i London, på grunn av flere måneder med konserter i Norge, har hun bodd i kofferten, før hun nå returnerte til Tromsø. Hvor hun skal slå seg ned etter USA-turneen er usikkert.

– På et punkt vurderte jeg faktisk å flytte til Los Angeles, men nå er jeg blitt veldig glad i å være i Norge igjen. Vi får se hva som skjer når jeg skal være borte i to måneder. Sånn har livet blitt – to uker der, en måned der – og jeg liker det. Jeg har ikke problemer med å leve et slikt liv akkurat nå.