Navn, alder: Cecilie Karlsen, 21Band: CECILAktuell med: Debut EP - Life og feirer for første gang jula vekke hjemmefra.Gig-aktuell: to be confirmed ...

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller? – Mange vil kalle musikken min for «listepop». Jeg selv vil kalle det for listepop med meningsfullt og gjenkjennelig budskap! Alt fra kjærlighetssorg til krig til festing.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke? – Ingen annen sang enn «Hjerte mitt» er passende for et fullsatt Alfheim!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne? – Oh where to begin... jeg har gjort alt fra å slå meg selv til blods med egen mikrofon i munnen til sinnsykt dårlige dansetrinn. Frykt ikke, jeg har tatt dansetimer siden da! Men det aller verste må være da jeg ikke husket tittelen til min egen sang som hadde vært ute på markedet i over ett år. There is no hiding that ...

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med? – Julebrus, salt sørlandschips, bøttevis med ost- og skinkepizza og engelsk te!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg?– Jeg er blodfan av Carrie Underwood - ville dog aldri laget slik musikk selv!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? – Hurtigruta. Sliter med sjøsyke under sjøgang.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da? – Skikkelig gammeldags country!

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst? – Uten tvil, Dagny! Har en stor drøm om å få dra på turné som support for henne! Det er lov å drømme...

– Når så du sist ditt eget blod? – Satt tunga fast i en flasketopp for litt over en uke siden. Blod, snørr og tårer var alle til stede.

I anledning Cecilies første jul i utlendighet, langt hjemmefra, må vi jo spørre:

– Hvordan er det å feire jula i utlandet? Får du ikke hjemlengsel?– Jeg har feiret jul litt sør for London i år grunnet forpliktelser jeg hadde her, og ja, jeg har kjent på hjemlengselen. Familie og venner primært, men særlig snøen og norsk julemusikk. Men jula i England er ikke til å klage på, og jeg har blitt veldig godt tatt vare på!

– Noen jule-/ nyttårshilsninger?– Hilser til alle familiemedlemmer, venner og iTromsøs lesere! Ønsker dere et riktig godt og trygt nyttår! Kanskje sees vi på en av mine konserter i 2018?