Navn, alder: Tarjei Antonsen, 28 1/2Band: FévrierAktuell med: Singelen «Short is Tall»Gig-aktuell: Konsert på Verdensteatret på lørdag.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– En god venn sa det beskrivende: tuberkuløs og skamløs indiepop.– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Uten tvil temasangen fra «Tre nøtter til askepott» på tsjekkisk.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det er en del anekdoter knyttet opp til utekonsert i høljeregn, men det desidert mest forlegne jeg har følt meg, er en gang for 11-12 år siden da bandet jeg var med i spilte i pausen under en Alta IF-kamp. I tillegg til at noen kasta en halvspist pølse på vokalisten, kom det en dame mellom de to låtene vi spilte og spurte om vi kunne holde kjeft fordi hun hadde fått migrene av musikken.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?– Godteri fra fordums tid; banan-bugg, Disney-sjokolade, dinosaurkjeks og Drillo-is.

Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Paramore. Jeg er generelt ganske glad i emo-inspirert musikk.

Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Julebord for De Kristne i kaféen på ferga mellom Gryllefjord og Andenes i halvstiv kuling.– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Bulgarsk folkemusikk. Mine venner kan bekrefte at jeg har en stor forkjærlighet for det.

Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– I popularitet, Dagny. I omkrets, kanskje Jørn Hoel, men det får tida vise.– Når så du sist ditt eget blod? – Jeg skar meg urutinert i fingeren med nyslipt kniv for to uker siden.