Navn, alder: Vidar Figenschow, 25 årBand: HabanerozGig-aktuell: Habaneroz: Spansk Aften – Prelaten 11. januar.– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Habaneroz spiller spansk flamenco-musikk, og sjangrene som beveger seg rundt slik som tango, rumba, salsa og samba. Gjerne det som gir deg lengsel mot sydligere strøk, men med et lite popp-preg.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Oy, måtte blitt noe så tullete som «It’s now or never» med Elvis.

Da er det vel en fare for at det kan gå med hr. FIgenschow som med denne gjengen:

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger…– 3 store plater melkesjokolade, iskalde GLASS-Cola, 2 kvinnelige massører og en svær TV med Premier League.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Når jeg stresser som mest eller har tid for meg selv lytter jeg ofte på countryartisten Douglas Jackson Brooks, bedre kjent som Doug Stone. Mulig mange syns det er klissete tjuvbondemusikk, men sånn er det bare …

– Verdt å legge til at få ting slår en biltur alene utover til Vannøya med Dire Straits og Mark Knopfler på full fres.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– For en fleksibel skrue som sjeldent er kresen blir det vanskelig å svare på, men måtte blitt noe som å synge i et overalkoholisert russisk bryllup med et totalt uinteressert publikum og uten forsterkere.– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Har spilt piano og trekkspill lengre enn jeg har spilt gitar, og ender ofte opp med å sitte meg ned og kose meg med filmusikk, så måtte vel prøvd og gjort et byks der, tenker jeg.– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Hun var allerede et navn som gikk i gangene da jeg begynte på Sommerlyst skole i 2006, så det må bli ho Dagny.

– Når så du sist ditt eget blod?– I dag … sto og brøyt på et gammelt sikringsskap (er elektriker), kom borti noe kvast og i lag med blodet kom bannskapen.