Tromsø-artist klar for Roskilde-festivalen

– Mitt største publikum så langt.
KLAR FOR ROSKILDE: DJ og artist Charlotte Bendiksen er booket inn til Roskilde-festivalen 2019.  
    
      (Foto: Presse)

KLAR FOR ROSKILDE: DJ og artist Charlotte Bendiksen er booket inn til Roskilde-festivalen 2019.   Foto: Presse

Mandag ettermiddag offentliggjorde den danske gigantfestivalen 32 nye navn til sommerens festival – deriblant elektronikaartisten Charlotte Bendiks fra Tromsø.

– Jeg er dritglad! Dette er en festival jeg lenge har hatt lyst til å spille på, sier hun.

– Lyst til å lage kult show

Den verdenskjente festivalen, som årlig samler rundt 130.000 publikummere, har Bob Dylan, The Cure og Cardi B blant årets headlinere. Charlotte Bendiks skal spille på Rising- eller Countdown-scenen.

– Konserten blir helt annerledes enn et vanlig DJ-sett. Jeg får med meg min makker Jon-Eirik Boska, og vi kommer også til å ha akustiske instrumenter og perkusjon på scenen – som vi tidligere har gjort på Insomniafestivalen. Jeg har lyst til å lage et kult show, og ikke bare stå der med en laptop, sier Tromsø-artisten.

LES OGSÅ: – Jeg har ikke lyst til å være hestkuk med unge musikere

Bendiksen, som hun egentlig heter, har også et personlig forhold festivalen i Danmark.

– Jeg dro til Roskilde som 16-åring. Det var min første ferie uten voksne. Og da jeg jobbet for Buktafestivalen noen år senere, dro vi faktisk til Roskilde-festivalen et år – for å jobbe som frivillige, og lære. Begge Roskilde-besøkene var fantastiske opplevelser.

Større enn nisjefestivalene

At Roskilde-festivalen er en ideell organisasjon, er viktig for Bendiksen.

– Jeg ønsker å vise at jeg støtter non-profit-kultur. Jeg sa nei til en del penger da jeg avslo et tilbud om å spille på Red Bull Music Festival, for eksempel.

LANSERT MANDAG ETTERMIDDAG: Charlotte Bendiks blir en av cirka 170 artister som spiller for 130.000 publikummere i den danske byen til sommeren.  
    
      (Foto: Roskilde-festival)

LANSERT MANDAG ETTERMIDDAG: Charlotte Bendiks blir en av cirka 170 artister som spiller for 130.000 publikummere i den danske byen til sommeren.   Foto: Roskilde-festival

Bendiksen håper Roskilde-jobben vil være en døråpner i artistkarrieren.

– Jeg vet ikke hvor mange mennesker jeg vil spille foran, men det er stor mulighet for at Roskilde-konserten vil bli foran mitt største publikum så langt. I tillegg er det en mye bredere festival, som er annerledes enn nisjefestivalene jeg har spilt på fram til nå, sier hun.

LES OGSÅ: Tromsø-artist til prestisjefestival: – Fint med anerkjennelse også i Norge

– Jobber beinhardt

Charlotte Bendiks har kalenderen full både før og etter Roskilde-festivalen til sommeren. 24. april slipper hun ny musikk, digitalt og på vinyl, via den tyske labelen Uncanny Valley.

– Akkurat nå jobber jeg beinhardt med en remiks som skal være ferdig til helga. Det blir spillejobber i Frankrike, Tyskland, Sverige og Oslo fremover, og det blir offentliggjort enda flere kule festivaler til sommeren og høsten, forteller hun.

Tromsø-bandet Heave Blood & Die ble tidligere i år klar for sommerens Roskilde-festival.