Navn: Tone Beathe PedersenBand: Bats of CongressAktuell med: Låta «Fallin’» som uten tvil blir årets sommerlåt!Gig-aktuell: Buktafestivalen

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Stemningsfull 60-tallsinspirert Pop Noir.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?Hmmm, hvem holder pistolen? Er den ladd?  Har det vært kamp? Vant vi? Isåfall , «We are the champions»... hvis ikke, «The Show must go on».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det er jo et par, haha. Gikk meg vill bak scenen en gang da bandet allerede hadde gått på.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger.– Som vanlig, et dusin mugger pimms, kimono og et lekkert badekar med eselmelk #cleopatra

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.Som den eklektikeren jeg er når det kommer til musikk er det ikke så mye som overrasker, men en sjanger jeg setter pris på er klassisk, og særlig wienerklassisismen. Ja, så er jeg fan av komponistene Nino Rota og Ennio Morricone.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka ? – Et sted uten backstage (les: speil)

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Den neste Bond-låta!

For øvrig en ambisjon Tone også har med flaggermusene sine.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Nå har vi jo noen soleklare toppmusikere som virkelig gjør det meget bra, men så gøy å se at flere lovende står for tur som «A million pineapples» og selvfølgelig «Bats!»

– Når så du sist ditt eget blod?– Er i Sør-Italia akkurat nå, og var litt uheldig på snorkletur, men det ordna seg!

Bats of Congress - «Jacqueline»

Eller lytt til «Fallin'» her.