Lisa Stokke og Jørn Hoel synger jula inn i Tromsø: – Vi er de galeste folkene i gruppa

Konsertforestillinga Julenatt har som mål å spre julevarme i Tromsø domkirke.
Jørn Hoel og Lisa Stokke er to av sangerne i Julenatt-showet som kommer til Tromsø domkirke.  
        
            (Foto: Pressefoto)

Jørn Hoel og Lisa Stokke er to av sangerne i Julenatt-showet som kommer til Tromsø domkirke.   Foto: Pressefoto

Mandag 25. november kommer Lisa Stokke og Jørn Hoel «hjem» for å synge jula inn. Sammen med Emil Solli-Tangen og Lise Mæland skal de folkekjære sangerne lage musikalsk julestemning i Tromsø domkirke.

– Jeg gleder meg veldig! Jeg har ikke spilt så mye inne i disse kirkebyggene, selv om jeg har vokst opp ved siden av Ishavskatedralen, og hengt mye på utsida rundt domkirka, sier Jørn Hoel.

LES OGSÅ: Lisa (43) har fått rolle i en av verdens største kultserier: – Dette føles historisk

– Smilet gikk rundt «hauet»

Hoel har allikevel tro på at konserten skal skape en spesiell førjulsstemning i domkirka. Hvilke låter som skal fremføres, jobbes det fortsatt med.

– Noen låter nok synges i en slik setting, men det vil også bli noen overraskelser. Vi har lagt opp til at vi fire synger noen låter sammen, i tillegg til hver for oss.

Hans første minne av Lisa Stokke er da hun jobbet som resepsjonist på Hotel With, i Hoels «popstjernedager» – som han selv kaller det.

– Smilet gikk helt rundt «hauet» hennes. Nå er det utrolig gøy at vi to, som begge kommer fra Tromsdalen, skal jobbe sammen. Vi har sunget i lag på TV et par ganger, men ikke samarbeidet ordentlig tidligere, sier Hoel.

LES OGSÅ: Gjenforenes på scene i Tromsø etter kreftsykdommen

Hoel er raus med skrytet i beskrivelsene av Emil Solli-Tangen og Lise Mæland. Samtidig innrømmer han at de to tromsøværingene i sangtroppen har en spesielt god kjemi.

– Lisa og jeg er de galeste folkene i den gruppa, humrer han.

Duo fra Beat for beat

Med på laget er musikerne Frøydis Grorud og Trond Lien – begge kjent fra NRK-programmet Beat for beat.

– Med konserten Julenatt ønsker vi å være en del av folks juletradisjon, og være et kjærkomment innslag i forberedelsene til julehøytiden. Dette er mitt sjuende år på Julenatt-turné, og jeg setter stor pris på å spille disse konsertene, og være en del av folks juletradisjoner, sier musikalsk leder Trond Lien.

LES OGSÅ: Tre år etter at frontmannen Henry døde gir bandkameratene ut deres siste plate

Ifølge den musikalske lederen er de kjente og kjære julesangene alltid er med i Julenatt-repertoaret.

Julenatt-konsertene arrangeres for syvende år på rad, men kommer i år for første gang til Nord-Norge. I tillegg til Tromsø kan man også oppleve Julenatt-konserten i Sortland, Bjerkvik, Harstad og Rønvik.