Navn: Ola BremnesBand: SoloartistAktuell med: Ny bok om Hurtigruta, «På gyngende grunn», ny singel; en duett med datteren Kaja - «Septembersommerdag»Gig-aktuell: Konsert på Kutlurhuset med Vokal Nord

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Ganske variert, og sterkt knyttet til tekstene jeg skriver. Jeg oppfatter meg først og fremst som en sanger og en sangskriver.– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– «Å, eg veit meg et land».– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Hadde en gang en konsert inne i en svømmehall. Det bør man ikke gjøre hvis man er opptatt av at tekstene skal nå fram. Heller ikke bra hvis man misliker fukt, varme og klor.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger …– Bare jeg får kaffe, er jeg fornøyd.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Har ikke noe artig svar her. For tiden hører jeg mye på sangene til Lucinda Williams. Opplever dem som «sanne». Den siste EP-en til søster Kari synes jeg også er helt strålende.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Et sånt sted har jeg ikke opplevd her til lands ennå. Og jeg har vært ganske mye rundt omkring.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Drømmer bare om å skrive så gode sanger som mulig. Kan bare lage det jeg lager og være i den eventuelle «sjangeren» jeg er i.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Tromsø har så mange supre artister. Ikke minst kvinnelige. Anneli Drecker, Lene Marlin, Dagny, Anne Nymo Trulsen. De er store alle sammen fordi de har integritet, er skapende og berører mange mennesker viden om.