Februar 2020 markerer femårsjubileet for arrangørkollektivet The North Country Fair sin første konsert i Tromsø. Da kan man selvsagt ikke gå stille i dørene.

Fredag 7. og Lørdag 8. februar står derfor en rekke norske americana-artister, pluss en trubadur fra USA, på tre av byens scener.

– Vi vurderte å legge The North Country Fair på hylla. Denne festivalen skulle bli både en bursdag og en begravelse, men å holde på med konserter er så artig at det er vanskelig å slutte. Derfor blir det en ren 5-årsbursdagsfest, sier bookingansvarlig og primus motor Anette Walle.

Dro inn samboeren

Antallet konserter i regi av North Country Fair har ballet på seg i løpet av fem år, men en utvidelse av staben gjør at Walle fortsetter å booke artister nordover også i 2020.

– Nå har jeg presset samboeren min inn som partner i The North Country Fair, som gjør jobben litt lettere. Jeg er snart ferdigstudert, så om jeg får meg «ordentlig» jobb til høsten må kanskje noen andre ta over stafettpinnen, sier hun.

LES OGSÅ: Musikk som lukter av diesel og eplepai

Tone Bringsdal spiller sin første konsert i Tromsø under The North Country Festival. Foto: Pressefoto

Debutant fra USA

Tanken bak festivalens lineup er å presentere noe nytt, men også noen gjensyn, for det americana-hungrige Tromsø-publikummet.

Charles Wesley Godwin spiller to konserter neste helg. Foto: Pressefoto

LES OGSÅ: En oppsiktsvekkende god debut

– Hva er ditt syn på den mye omtalte «norwegicana»-bølgen, siden The North Country Fair booker mange av disse oppover til nord?– Selve begrepet har jeg ikke noe å si om, hehe. Men de fire-fem siste årene har det poppet opp enormt mange artister av høy kvalitet. At disse hjelper hverandre, og ofte spiller på hverandres plater, har utvilsomt skapt et sterkt miljø.

PROGRAM – THE NORTH COUNTRY FESTIVAL 2020

FredagTVIBIT:Stine Andreassen (solo)

BASTARD BAR:

Vilde Bye Martinsen (solo)Tone Bringsdal (solo)Charles Wesley Godwin (solo)The Northern Belle (kvartett)

LørdagTVIBIT:The Secret Sound of Dreamwalkers

VIRKELIG:Charles Wesley Godwin

BASTARD BAR:Malin Pettersen (solo)Signe Marie Rustad (trio)The Secret Sound of Dreamwalkers (kvartett)(Dagkonsertene på Tvibit og Virkelig er gratis, og har fri aldersgrense.)