Navn, alder: Øyvind Karlsen, 42 årBand: Intrigue, Northquake, og andre prosjekterAktuell med: Kramgod samisk HeavyjoikGig-aktuell: Intrigue-konsert på Prelaten og John Dee i Oslo lørdag 8. februar.– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Jeg personlig spiller egentlig det meste, bare man klarer å få litt «fot» av det, og liker det man speller, det er viktig. Har vel egentlig holdt meg i en slags rocke-/metall-gate som den røde tråden gjennom årene. Begynte trommekarrieren for en haug med år siden med god gammaldags dødsmetal og doble pedaler i hundreogh******, men har blitt litt softere med årene. Jeg kom inn i Intrigue-leiren som pur unggutt og fikk mata inn med teskje hele rockerepertoaret fra 70-tallet og fram til nyere tid. Ble godt skolert! Intrigue med sin musikk blander flere elementer inn fra både rock, samisk og metall og har funnet sin plass der i mylderet av band og artister. Stilen kalles Heavyjoik.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Hmmm ... Har vel aldri utforska mine karaokeegenskaper skikkelig, men skulle man først ha dratt i gang noe, så måtte det ha blitt «Levva Livet» med Åge, klassiker!

Selv om man ikke skulle tro det, legger du vokallista temmelig høyt. Den hese trønderraspen er det ikke alle som får til, men denne karen gjør det:

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– David Guetta kan jeg godt finne på og sette på anlegget når situasjonen krever det. Hørte han i Benidorm for noen år siden, det var god stemning kan man trygt si.

Og bare for å vise hvor åpensinnet vi i Feedback-redaksjonen er:

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Alt av iskalde utekonserter i masse minus grader på lastebiler, i lavvoer eller finnmarksvidda. Det har vært noen sånne jobber også hvor man må kle på seg både scooterdress og skinnhua før spilling. Som trommis er ikke scooterklær optimal bekledning når man trenger å være litt smidig på bakerste rad, hehe.– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Enkel og straight rettfram rock uten for mye dilldall.  Av og til er det enkle det beste.– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Vanskelig å si gitt, det er så mye bra som kommer fra Tromsø for tida. Violet Road er jo i siget og helt der oppe, men det er utrolig mye mer som spirer og gror i alle sjangre. Ofte er det jo litt tilfeldig og at man er på rett plass til rett tid skal man bli stoooooor.– Når så du sist ditt eget blod?– Det er ett par uker siden når jeg skulle bytte lyspæra i taket hjemme og dro til for å få den forbanna pæra ut av sokkelen og den smalt rett i overleppa. Da silte blodet og finnmarksglosan hagla.