Fredag og lørdag samler Winterland-festivalen tusenvis av publikummere i Skarphallen. Denne uka har et titalls mennesker jobbet med å bygge fotballhallen om til et festivalområde.

Festivalsjef Stian Johansen forteller at det er lagt ned mye arbeid i lysshow og scene. Selve scenen blir i år satt opp på langsiden av hallen, som gjør den større enn tidligere år.

LYS OG SCENE: Winterlands festivalsjef lover et pyroshow Tromsø ikke har sett maken til. Foto: Winterland

Lokal mat – og frisør

De lokale restaurantene Casa Inferno, Hildr og Burgr skal stå for matserveringa under Winterland. I år blir det i tillegg satt opp en kiosk, pluss flere områder med sitteplasser.

– Man tenker kanskje ikke at man trenger så mye sitteplasser på en dansefestival, men det er greit å ha et sted å kunne spise litt mat og hygge seg, sier Johansen.

LES OGSÅ: Alan Walker klar for tromsøfestival: – Norges største musikkeksport etter A-ha og Kygo

Publikummere som ikke rekker å ordne sveisen klar for festival, trenger ikke fortvile.

KART: Her er den fulle oversikten over Winterlands festivalområde.,

Garderobeskap med egen kode

Winterland tilbyr i år et helt nytt VIP-område for festivalgjengere over 20 år, som ønsker en litt mer eksklusiv festivalopplevelse.

– Flere etterspurte dette på fjorårets festival, og vi er glade for å kunne tilby nytt VIP-område i år, sier Johansen.

LES OGSÅ: Winterland er ungdommens siste håp

Festivalen gjør også en ny vri på den tradisjonelle garderobeløsningen til helga. Moderne garderobeskap der man betaler for egen pinkode, gjør at man kan låse tingene sine inn eller ut når det passer i løpet av kvelden.

KLAR FOR FESTIVAL: Denne helga leder Stian Johansen den tredje utgaven av Winterland, og byr på store stjerner i Skarphallen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Gratis transport til sentrum

Som på Buktafestivalen, settes det opp gratis busser fra Giæverbukta til sentrum, etter at festen er slutt.

– Bussene går til 01.30, og vi ordner i tillegg egen taxikø i Giæverbukta, opplyser festivalsjefen.

LES OGSÅ: (+) Stian (30) sverget å slutte med festivallivet etter å ha tapt en millionsum – til helga satser han likevel på suksess med Winterland