Ferske spanjoler og nordnorske punkere til Bukta

Buktafestivalen slapp to nye band til sommerens arrengement i dag.
SPANSK ROCK: Hickeys spiller under Buktafestivalen 2020.  
    
      (Foto: Pressefoto)

SPANSK ROCK: Hickeys spiller under Buktafestivalen 2020.   Foto: Pressefoto

Den nordnorske punkrock-supergruppa Nord Mot Nord, bestående av medlemmer fra Turdus Musicus, Die A Legend, Vanskapt og Lofast, spiller på Buktafestivalen til sommeren.

Nord Mot Nord-gjengen her avbildet i sitt naturlige, nordnorske habitat, på Bastard bar i Tromsø i desember.  
    
      (Foto: Lori Ledger Markussen)

Nord Mot Nord-gjengen her avbildet i sitt naturlige, nordnorske habitat, på Bastard bar i Tromsø i desember.   Foto: Lori Ledger Markussen

– Veldig hyggelig, og rett, at vi er invitert til å benytte Bukta som en arena for å kringkaste vårt budskap. Kanskje spesielt da festivalen jo tildels har et fiskerifokus – en av de virkelige grunnbjelkene i nordnorsk historie og kultur, sier vokalist Carl Christian Lein Størmer til Feedback.

LES OGSÅ: – Det eneste vi misliker mer enn søringer, er utflytta nordlendinger

Bandet med base i Svolvær og Tromsø, som nylig ga ut sitt debutalbum, spiller spiller på Buktafestivalen før første gang.

Det gjør også Hickeys, som er band nummer to festivalen slipper i dag.

«Spanjolene Hickeys er et relativt ferskt tilskudd på den europeiske undergrunnsscenen, og har på kort tid med slipp av EP og singelen «Alegria Di Vision» blitt booket til showcase-festivaler som SXSW (US) og Eurosonic (NL). De spiller skitten lo-fi garasjepop med tydelige inspirasjoner fra 90-tallets post-punkhelter som The Raveonettes, Pixies og The Breeders.», skriver Buktafestivalen i dagens pressemelding.

LES OGSÅ: Tromsø-duo til Roskildefestivalen