For to år siden flyttet hun og samboeren Kristjan Breidfjord til Tromsø etter å ha kjøpt leiligheten på Utsikten usett. De er begge fra Island, men har bodd i Norge i seks år. Da paret flyttet fra Førde til Tromsø i juli 2013 ga de vekk alle møblene. Det eneste de tok vare på og som fikk være med til Tromsø var en liten krakk.

– Vi hadde ikke så mye annet enn kofferter med oss da vi kom hit. Nesten alle møblene våre her i Tromsø har vi kjøpt via Facebook-sider og på Remiks. Vi er glade i gjenbruk og er veldig fornøyde med den retro stilen vi har fått med møbler fra 50- og 60-tallet. Folk har også vært veldig snille og levert møblene til oss siden vi ikke har bil, sier Solveig Anna.

Se videoreportasjen fra boligen

Miljøgevinst

Ifølge 34-åringen er det ikke miljøgevinsten som er årsaken til måten de har valgt å innrede leiligheten.

– Det er ikke bevisst med tanke på miljøet. Det er selvsagt en bonus, men vi tenker mest på at vi vil ha det fint rundt oss. Vi er opptatt av å skape vår egen stil i hjemmet. Møblene vi har er gamle, men de er av god kvalitet, sier Solveig Anna.

Siden de flyttet inn har de malt alle veggene i leiligheten, samt pusset opp både bad og kjøkken.

Gjennomtenkt

På kjøkkenet har de originale skapdørene fra 1982 fått ny maling, og hele kjøkkenet er i dag innredet i skarpe farger i blått og oransje som står i kontrast til hverandre. Benkeplaten i tre er kjøpt på Obs og kuttet opp til å passe kjøkkenbenken, mens restene er brukt til å lage håndtak til skapdørene.

– Vi kjøpte leiligheten usett, men bare ved å se på bildene på Finn.no planla vi hvordan kjøkkenet og fargene skulle være. Dette er veldig oss og vår stil. Alt er gjennomtenkt og i en moderne retro stil. Vi er veldig glade i farger, men også i nordisk og skandinavisk design, og hver gang vi er hjemme på Island prøver vi alltid å ta med oss noe tilbake til Tromsø, sier hun og viser blant annet til hjortehodet av papp på stueveggen og bildet ved kjøkkenbordet.

Islandske vibber

Paret er fra byen Husavik på Nord-Island og interiøret de tar med seg hjemmefra har sørget for å sette et personlig preg på den 98 kvadratmeter store leiligheten i Tromsø. Stilen de har valgt her er heller ikke ulik flere hjem på Island.

– Det er ganske vanlig på Island med retro møbler likt de vi har her. Da vi bodde på Island hadde vi mye gamle møbler, men det var møbler som vi hadde arvet og som ingen andre ville ha. Nå har vi fått det akkurat slik vi ønsker. Det er sjel i møblene vi har plukket ut og vi venter gjerne en stund på å finne den perfekte møbelet, forteller hun.