Spisestedet Egon etablerer seg på Jekta. Som de andre restaurantene i kjeden er det også for denne planer om alkoholservering. Dette gjør de til de første på Jekta, noe senterleder Laila Myrvang ser på som positivt.

– Dette synes vi er på sin plass. Alle andre store norske byer har det, så jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være likt i Tromsø.

Begynner i 2014

Foreløpig er ikke lokalene som skal huse Egon helt klare, men hvis alt går etter planen skal restauranten begynne å bygge over nyåret.

– Vi gleder oss veldig, jeg tror vi kommer til å fylle noe som mangler der, sier daglig leder ved Egon i Tromsø, Roy-Helge Jenssen.

Den nye restauranten skal ha 250-300 sitteplasser, ute og inne. Dermed er den omtrent på størrelse med den i sentrum En egen inngang vil også være på plass når den åpner i løpet av våren 2014.

Øl og vin

Den egne inngangen er et av argumentene til Jenssen når han snakker om alkoholservering.

– Det vil ikke ligge helt sentralt og folk velger helt selv om de ønsker å benytte seg av tilbudet eller ikke.

Drikkene som skal serveres er de normale; øl, vin og brennevin.

Laila Myrvang, senterleder Jekta storsenter Foto: Ronald Johansen