Det faller mange naturlig å stikke innom teaterkafeen mellom filmene på TIFF. Kafeens beliggenhet, over veien fra Fokus kino og bokstavelig talt under kinoen til Kulturhuset, gjør Cafe Sånn til byens travleste kafé under filmfestivalen.

– Det er litt som 17. mai, bare at det varer en hel uke, sier Katrine Emilie Paulsen, som kan skilte med å ha mest erfaring ut av de totalt åtte som er på jobb til enhver tid.

Kaos

Paulsen har jobbet i over to år på kafeen, men er nå flyttet til Oslo. Lederne ved kafeen så ingen annen mulighet enn å hente henne inn spesielt for jobbingen under TIFF.

Følg iTromsø kultur på Facebook!

– Det er helt kaos her når filmene er ferdige. Vi har jukselapp bak disken som viser oss når de forskjellige filmene starter og slutter. Mellom slagene løper vi rundt for å rydde og vaske tallerkener og glass, sier Paulsen som jobber minst åtte timer om dagen.

– Når timene er over vil du ofte bli igjen for å skjenke én til øl før du går. Det er godt miljø mellom oss som jobber her og vi trives godt selv om det er hektisk. Er man forberedt på det, er det jo artig, sier Paulsen.

Åpner ekstra bardisk

Alt leder på mange måter også opp til lørdag kveld hvor hele huset er åpent og TIFF arrangerer avslutningsfest for dem som vil delta.

– Da er det DJ-er på Verkstedet og her oppe. Det er bar på Verkstedet, på Forum (foajeen) og to barer her i kafeen. Baren helt bak i lokalet her har faktisk bare åpen denne uken i året, sier Paulsen som trekker fram en historie som skjedde under TIFF for to år siden.

– Jeg husker spesielt godt det året vi gikk tom for øl i begge barene. På 10–15 minutter solgte vi flere brett med cider, som vi aldri selger ellers. Alt av importøl gikk også unna. Folk løp opp og ned for å se om det var øl igjen. Det er nok det mest stressende som har skjedd her mens jeg har jobbet.

Med godt over 1.000 besøkende innom hver dag under TIFF kan man skjønne at det fort kan bli stress på jobben. Da er nøkkelen å ikke miste hodet.

– Mister vi kommunikasjonen kan det bli kaos og dårlig stemning, men det går stort sett bra. Det beste tipset er nok å ta det rolig. Stresser man gjør man feil.

HEKTISK: Katrine Emilie Paulsen har lang fartstid på Cafe Sånn. I alt kaoset sikrer hun ro blant de ansatte.Foto: Kent-Einar Myreng