– Bransjen har aldri vært noe særlig lønnsom. Historisk sett har det vist seg vanskelig å gjøre det godt og tjene store penger på restaurantdrift, selv om det selvsagt finnes unntak, sier Anders Blomkvist.
Slik går det med byens restauranter
– Ikke optimalt
I tillegg til å være medeier i Casa Inferno, driver Blomkvist også Brasserie 69 grader og Fiskekompaniet. Mens førstnevnte gikk fra et knapt overskudd på 28.000 kroner før skatt i 2014 til et underskudd på 91.000 kroner i fjor, opplevde Fiskekompaniet et resultat på minus 80.000 kroner i fjor etter å ha gått med 761.000 kroner i overskudd året før.
– For Fiskekompaniets del gikk omsetningen noe ned i fjor, i tillegg til at det var store utskiftninger på personalsiden. Det var et driftsår som ikke var optimalt fra min side, blant annet på grunn av at jeg var opptatt med å starte opp andre prosjekter, forklarer Blomkvist, før han legger til:
– Når det gjelder Brasserie 69 har restauranten aldri generert noen store penger. Utover det er det alltid litt svingninger i bransjen. Det er normalt og utjevner seg over tid.
– Vi er tro mot konseptet vårt
Jobber med marginene
Ifølge Blomkvist er det mye arbeid og lite penger å tjene på restaurantdrift.
– Det er nok mye annet jeg kunne ha drevet med som ville ha vært mer lønnsomt, men jeg har troen på og et ønske om å oppnå bedre resultater, samtidig som jeg vil drive et godt spisested. Da handler det om å jobbe med marginene, mener han.