Brage Berg Pedersen fra Tromsø scoret 2-0-målet da Norges Gutter 15-landslag vant 2-1 borte mot Italia i dag.

TIL-spilleren scoret målet i det 25. minutt, ifølge fotball.no. Da hadde Markus Håbestad sørget for 1-0 til bortelaget etter 16 minutter. Italia reduserte etter 42 minutter, men flere mål ble det ikke, og dermed tok Norges G15-landslag en knallsterk seier.

Vi var litt rufsete de første fem minuttene og Italia fikk en god sjanse ganske tidlig. Men deretter spilte vi oss inn i kampen og var gode både offensivt og defensivt. Førsteomgang var bra og vi fikk to scoringer etter godt spill, sier landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no.

Det norske laget ankom Italia på søndag, og møter også italienerne torsdag klokken 11.30.

Trente med Genoa

Brage Berg Pedersen har vært i den italienske Serie A-klubben Genoas søkelys, og trente med laget i midten av oktober. Der scoret unggutten hat-trick i en internkamp.

– Tilbakemeldingene fra Genoa var gode, og de sa at de skulle se meg i landskampene mot Italia, fortalte Pedersen til iTromsø den gang.

I tillegg til Berg Pedersen er Robin Lorentzen fra Harstad, og duoen Jens Petter Hauge og Adrian Skinlo fra Bodø/Glimt, de andre nordnorske innslagene i kampene mot Italia.

Møtte Portugal

I oktober spilte Berg Pedersen og lagkameratene et dobbeltoppgjør mot Portugal. I den første kampen ble det stryk med 4-0, men i kamp nummer to hadde nordmennene knekt koden og spilte 2-2.

– Vi hadde en tøff første kamp mot Portugal sist, før vi fikk justert litt og gjorde en mye bedre kamp nummer to. Det håper vi at vi har lært nok av til at vi kan komme opp på et høyt nivå allerede i første kamp denne gangen, sia G15-trener Gunnar Halle til fotball.no før dagens kamp.