I to uker har de stått på for å gjøre klar restauranten, og forrige onsdag fikk de bevilgningen fra kommunen.
Nå er restaurantinnehaver Azmi Arikan og de ansatte klare for åpning – på selveste 17. mai.
Multinasjonalt
Arikan forteller at menyen består av både italienske, spanske, meksikanske og franske retter – og du vil ha over hundre retter å velge mellom.
– Det blir en stor meny, og man kan velge i alt fra tapas til sterk meksikansk mat, sier han.
Babettes Gjestebud er navnet på restauranten, og Arikans svigerfar har drevet kjeden siden 1996. Den første restauranten åpnet i Mo i Rana, og nå flytter Arikan en av avdelingene fra Trondheim til Tromsø.
– Jeg tror Tromsø er klar for food court
Skal bli uteplass
Tidligere har blant annet restauranten Da Vinci holdt til i de samme lokalene, men stengte etter knapt ett års drift i høst. Også tidligere drift i lokalene har vært kortvarig. Arikan er klar over dette, og håper de klarer å holde ut lengre.
I tillegg til restaurantdrift vil Babettes Gjestebud også fungere som uteplass i helgene.
Slik kjølte restauranten ned maten
Mye plass
Lokalene er store og rommer hele 200 sitteplasser. Innehaveren har tro på at restauranten vil falle i smak blant tromsøværingene, og at de vil få godt besøk også på åpningsdagen.
Gira på gyros?
– 17. mai er en god dag for å åpne restauranten, mener Azmi Arikan.
At det blir noen kaotiske første dager ser han ikke bort ifra.
– Vi er syv ansatte, så det tar litt tid å sette seg inn i alt. Men etter hvert vil det nok stabilisere seg mer, sier han.
Arikan, som opprinnelig er fra Tyrkia, har bodd i Norge i tolv år og har selv jobbet som kokk i alle disse årene. Han ser fram til å etablere seg i Tromsø.
– Det blir spennende, sier han.