I to uker har de stått på for å gjøre klar restauranten, og forrige onsdag fikk de bevilgningen fra kommunen.

Nå er restaurantinnehaver Azmi Arikan og de ansatte klare for åpning – på selveste 17. mai.

Multinasjonalt

Arikan forteller at menyen består av både italienske, spanske, meksikanske og franske retter – og du vil ha over hundre retter å velge mellom.

– Det blir en stor meny, og man kan velge i alt fra tapas til sterk meksikansk mat, sier han.

Babettes Gjestebud er navnet på restauranten, og Arikans svigerfar har drevet kjeden siden 1996. Den første restauranten åpnet i Mo i Rana, og nå flytter Arikan en av avdelingene fra Trondheim til Tromsø.

Skal bli uteplass

Tidligere har blant annet restauranten Da Vinci holdt til i de samme lokalene, men stengte etter knapt ett års drift i høst. Også tidligere drift i lokalene har vært kortvarig. Arikan er klar over dette, og håper de klarer å holde ut lengre.

I tillegg til restaurantdrift vil Babettes Gjestebud også fungere som uteplass i helgene.

Mye plass

Lokalene er store og rommer hele 200 sitteplasser. Innehaveren har tro på at restauranten vil falle i smak blant tromsøværingene, og at de vil få godt besøk også på åpningsdagen.

– 17. mai er en god dag for å åpne restauranten, mener Azmi Arikan.

At det blir noen kaotiske første dager ser han ikke bort ifra.

– Vi er syv ansatte, så det tar litt tid å sette seg inn i alt. Men etter hvert vil det nok stabilisere seg mer, sier han.

Arikan, som opprinnelig er fra Tyrkia, har bodd i Norge i tolv år og har selv jobbet som kokk i alle disse årene. Han ser fram til å etablere seg i Tromsø.

– Det blir spennende, sier han.

Tidligere har blant annet Dolly Dimples og Restaurant Da Vinci holdt til i samme lokaler. Foto: Rune Stoltz Bertinussen