Sørbyen: Odd «Goffy» Pedersen, daglig leder på Ølhallen har stått bak kranene i 15 år, men det er lenge siden baren har utviklet seg mye som den gjør nå. Med 50 nye sorter øl på tapp fra hele landet i tillegg til de 17 sortene som allerede kaster Ølhallen seg på trendene som nå går i alkoholmarkedet.

– Dette må være det største steget vi har tatt siden kvinnfolkan fikk lov til å komme inn her, sier Pedersen.

– Kjempeutfordrende

Men det er ikke så veldig enkelt for de ansatte i baren å skulle forholde seg til flere nye typer øl og ikke minst alle tappekranene.

– Det er en kjempeutfordring. Vi må involvere de ansatte veldig og ha en grundig opplæring. Derfor er vi nå i en innkjøringsfase, sier Pedersen.

Pedersen tror at dette kommer til å revitalisere Ølhallen på markedet.

Les også: "Solgte øl for 200.000 kroner på en halvtime"

– Vi har stadig flere turister som kommer hit og de vil ha et variert tilbud på tapp, i tillegg ligger vi jo nå midt i smørøyet så jeg tror det er masse spennende som kan skje her fremover med blant annet ølsmaking og kur, sier Pedersen.

Brygghus

Selv om kranene allerede er åpnet hadde Mack tenkt å vente litt med å fortelle om det.

– Vi hadde egentlig tenkt å vente litt med å presentere nyheten, men jeg regner med at jungeltelegrafen har gått varm en stund nå, sier Bente Bredrup, sjef for Ludwig Macks Brygghus - som er selskapet som også står bak ølbutikken Kjeller 5.

Les også: "Grammy-nominerte til Ølhallen"

Ifølge Bredrup er planene på å gjøre Ølhallen om til noe som nærmest kan lignes ved et øltempel noe man har vært svangre med lenge.

- Vi har lenge hatt planer på å oppgradere Ølhallen, men vi har vært nødt til å ha fokus på flyttingen av fabrikken i første rekke, sier hun.

Nå er imidlertid flyttingen ferdig, så nå er Ølhallen i ferd med å bli et brygghus på lik linje med mikrobryggerier og brygghus i andre større byer.

Og for at nysgjerrige gjester skal kunne få med seg flest mulig sorter så vil det være mulig å kjøpe øl på mikroglass.

- Vi skal servere glass på 0,17 liter. Da vil man kunne prøve mer enn et par halvlitere, sier hun.

Egne sorter og gjester

Ambisjonen er at det skal være mest mulig Mack på tankene, og det skal være de vanlige gamle traverne som serveres i dag - men også nyheter, sesongøl og rene eksperimenter.

- Vi har en del oppskrifter som vi vet fungerer og som vi skal lage på nytt, men vi vil også teste ut nye sorter, sier Bredrup.

Det er allerede en god del nyheter på tappekranene på Ølhallen, men det er langt fra like mye som det vil komme på sikt.

– Derfor har vi tatt inn en del spennende produkter fra andre bryggerier i starten, sier Bredrup.

Ifølge både henne og Pedersen vil det bli andre endringer også på Ølhallen.

- Vi har merket at vi har litt mindre trafikk tidlig på dagen enn vi hadde tidligere, så nå er det snakk om at vi skal ha åpent til 19.00, sier Pedersen.

HVOR MAGIEN OPPSTÅR: På bakrommet til Ølhallen står alle tankene som gir øl ut av tappene. Foto: Tor Farstad
UTFORDRENDE: Odd "Goffy" Pedersen forteller at det er en utfordring for de ansatta å skulle håndtere så mye variert øl. Likevel er han veldig glad for at Ølhallen stadig er i utvikling. Foto: Tor Farstad
TAPP PÅ TAPP: Odd ”Goffy” Pedersen er strålende fornøyd å kunne vise frem alle de nye sortene med øl som nå har inntatt Ølhallen. Foto: Tor Farstad