Dagens rett er hentet fra Thailand og finnes bokstavelig talt i tusenvis av varianter. Alle som har vært i Thailand har sett at alle restauranter har ”kylling i grønn karri og kokosmelk” på spisekartet.

Ikke så rart – her samler man styrke, varme, kraft og sødme til en særdeles vellykket kombinasjon.

For oss nordpå er dette en rett som er enkel å lage og enkel å handle til (alle ingredienser finnes å kjøpe i Tromsø).

Grønn Thai-kylling

  • 3 kyllingbryst

  • 1 stor gulrot

  • ½ gul løk eller 3-4 vårløk

  • ½ stor squash

Skjæres i grove terniger og freses i neutral olje i en wok eller stor stekepanne. Når løk og kylling har fått farge og er gjennomstekt legger man i

  • 2 finhakkede fedd hvitløk

  • 2 finhakkede stilker koriander (med rot, stilk og blader)

  • 2 finhakkede stilker thailandsk eller vanlig basilikum

  • 2 strimlede blader fra bergamott. (Finnes å kjøpe på eksotiske matbutikker).

  • 1 cm finhakket ingefær (eller enda bedre: galangalrot)

Eksprimenter

Rør rundt i woken et halvt minutt mens hvitløken får litt farge.

Nå kommer vi til krydringen – og her vil jeg oppfordre deg til å eksperimentere litt. Hvitløk og urter – som du allerede har brukt – er basen, nå kommer spissingen. Smak deg gjerne fram og blir det ikke bitt nok i sausen – ha i mer av det du savner.

  • 2 - 3 ts grønn karripasta

  • 2 – 3 ts sambal oelek

  • ½ ts chilipulker (eller knust tørket chili)

Kraftig og sterk

Når du har rørt rundt et par ganger heller du over

  • 1 boks kokosmelk

  • Soya, salt og litt sukker

La koke i cirka en halv time. Smak underveis og ha i mer av det du mener mangler. Smaken skal være kraftig og sterk, men samtidig balansert med det søte i kokosmelka. Om du ønsker å bli mer indonesisk i smaksvei – og dessuten få jevnet sausen litt – kan du klikke en stor spiseske peanøttsmør oppi.

Server det hele med ris, ferske korianderblader og en god lys øl.

Vel bekomme!

WOK: Det er raskt og enkelt å lage denne retten – det går på en halvtime i woken.
RÅVARER: Alt som trenges til karrikyllingen er å få kjøpt i nærheten av der du bor. Det meste finner du på super’n mens enkelte krydder må du kjøpe på eksotiske matbutikker.
KRYDDER: Hviløk, koriander, thailandsk basilikum, bergamottblader og galangal-rot gir den spesielle Thailand-smaken som man er ute etter i denne retten.