Etter seieren i tingretten, vokser det politiske presset mot myndighetene for at tromsøjenta Yalda og hennes familie skal få bli i landet.

Anmodningen til Utlendingsnemnda (UNE) er — med rette — klar fra mange hold: Sett et endelig punktum i saken og la familien få bli.

Onsdag jublet både Yalda og hennes familie, og de mange støttespillerne som har jobbet for at hun skal få bli i Norge — ordfører og biskop inkludert — etter at Oslo tingrett slo fast at utvisningsvedtaket mot Yalda Bahadori og foreldrene er ugyldig.

Familien, som kom til landet i 2005, fikk opprinnelig avslag på opphold. Siden Yaldas mor er fra Moldova og faren fra Afghanistan, frykter de splittelse dersom de blir sendt ut av landet.

De har i flere år kjempet for å få bli i Tromsø. Heiagjengen er stor. Det har vært arrangert både fakkeltog og folkemøter for Yalda.

Etter to runder i tingretten, er det på tide at UNE legger ned stridsøksen. Det går en grense for hvor lenge en hard prøvet familie skal måtte kjempe mot myndighetene, før noen skjærer igjennom og setter strek.

Vi har i lang tid kritisert den rødgrønne regjeringen for å møte asylbarna med en kald skulder og ikke ville diskutere et amnesti. Nå har Erna Solbergs mannskaper sjansen til å vise andre takter.

Det politiske presset mot regjeringen øker. Flere av småpartiene på Stortinget jobber for å sikre at Yalda-dommen fra tingretten nå blir stående og at det ikke kommer nye omkamper fra UNE og myndighetene.

Både SVs Torgeir Knag Fylkesnes og Helga Marie Bjerke fra KrF vil bidra til å legge et press på regjeringen. SVs stortingsrepresentant fra Troms advarer UNE mot å anke saken videre i systemet og mener det vil være tragikomisk om det skulle skje.

Familien til Yalda tør på sin side ikke heise flagget helt til topps — selv om Oslo tingrett har erklært UNEs utvisningsvedtak for ugyldig. De er forberedt at det kan komme nye tilbakeslag, og at prestisjen som ligger i saken medfører nye runder.

Vi stiller oss bak den appellen som nå vokser fram fra flere hold: Tiden er kommet for myndighetene til å legge ballen død og gi Yalda og familien hennes opphold i Tromsø og Norge. En bedre julegave enn det kan statsminister Erna Solberg og Co. vanskelig hoste opp.

Delta i debatten! Hva mener du?

Yalda Bahadori og Maria Gazul Foto: CHRISTER PEDERSEN