Eier og bakemester Jan Kåre Pedersen i Pedersens bakeri og konditori var lei av å jobbe med industribrød. Derfor gikk han ut av kjeden Mesterbakeren, og startet opp med sine gamle oppskrifter.

– Nå baker vi brødene fra bunnen av, og hele prosessen er mer på brødets premisser. Slik får man også de beste bakeverkene, sier han til iTromsø.

Det ble en hektisk førstedag, og det er udelt positivt.

– Ja, det er jo moro at kundene liker produktene, slik at vi må produsere mye, sier Pedersen.

Bygger nytt bakeri

Nå foregår produksjonen i Rema 1000-butikken på K1. Her lages også brødene til alle Rema 1000-butikkene i Tromsø.

– Når vi baker på denne måten kjører vi ut brød kontinuerlig. Om du er på butikken og handler ved 16.00-tiden, er brødet du kjøper helt ferskt. Det har ikke stått i hylla hele dagen, sier Pedersen.

Nå er han i gang med å bygge et hovedbakeri på Ringveien ved Skattøra. Der skal i hovedsak kakeproduksjonen foregå. Det skal være klart i mars. Bakeriet har i dag åtte ansatte, og brødproduksjonen vil fortsette i Rema 1000-butikken på K1.

Dagligvarekrig

Kjøpmann Roar Olsen ved Rema 1000 på K1 er strålende fornøyd med å ha et bakeri i butikken.

– Nå kan vi endelig selge skikkelig ferske brød til folk. På alle kundeundersøkelsene vi har gjennomført, så kommer vi dårlig ut på brødene. Nå har vi tatt kundene på alvor. Dette er et grep vi har tatt i dagligvarekrigen som foregår i byen, sier Olsen.

Han har fått svært mange gode tilbakemeldinger fra kundene.

– Det er jo trivelig å komme inn i butikken når det lukter ferskt brød i hele lokalet, sier han.

FYLKLER PÅ: Den første dagen ble hektisk, og eier Jan Kåre Pedersen av Pedersens bakeri og konditori måtte stadig fylle på i hyllene. Foto: Monika Aaserud