iBevegelse-bloggen

Det beste i livet er gratis

Hilde Anita Sandvoll.  Foto: Tom Benjaminsen

ibevegelse

Det er knyttet mange forventninger til julen, og du har sikkert blitt spurt hva du ønsker deg til jul. Det er et enkelt spørsmål, men som mange opplever det utfordrende å svare på. Kanskje er det ikke så rart, da de fleste av oss har det meste og lever i overflod året rundt. Så hvordan gi en gave som gjør en forskjell?

Julegaveønskene er mange, og ifølge forbrukerundersøkelser er det tradisjon tro fortsatt reiser, penger, gavekort og elektronikk som troner på toppen av ønskelisten til folk flest. Det er likevel endringer å spore, fra ønsker om materielle ting til ønsker om mer tid til sine kjære, ønsker om en julegave med mening eller en symbolsk gave. Min nysgjerrighet er knyttet til dette med ønske om tid. Hva er det som gjør at vi ønsker oss tid? Vi får jo alle utdelt 24 timer hvert døgn. Uansett hvor mye vi ønsker det, får vi verken mer eller mindre tid. Hvordan du bruker tiden er helt opp til deg. Så, er ønsket ditt mer tid med familie og venner? Da må du ville prioritere annerledes og ta deg tid til det.

Personlig er jeg tilhenger av å gi gaver som inneholder en aktivitet og opplevelser som kan deles, men med en liten vri. Her er mine tips som kanskje kan inspirere til aktivitet og til å ta tiden tilbake;

1. Aktivitetskurs Ta et dansekurs, et løpekurs, delta på en skiskole eller andre sportslige aktiviteter som også er flotte alternativer.

2. Personlig trening Dette er en flott gave å gi både til dem som trenger hjelp for å komme i gang med trening og til dem som trenger litt ekstra inspirasjon. En gave som også kan deles, da man kan være sammen med en personlig trener.

3. Hva med å gi tid i gave? Gir du bort for eksempel kinobilletter, en flaske vin, kaffe eller en tur? Hva med å legge til at denne gaven også inkluderer tid sammen med deg? Da har du en gave som både er til å nytes og til å deles, tid og opplevelsen hånd i hånd.

Julehøytiden er kanskje den mest tradisjonsrike høytiden vår, og ikke minst er det barnas høytid fremfor noen. Mine barn er blitt voksne og står på egne bein. Desto hyggeligere er det å få dem hjem til jul og kunne samle familien. Selv om jeg er voksen, har jeg beholdt den barnlige gleden ved julen. For jeg gleder meg til å gå tur ute i nysnøen og se på andres julepyntede hjem. Jeg gleder meg til å se fine julefilmer som gir meg den gode julefølelsen, til å våkne julaften morgen, drikke kaffe på sengen og lytte til julesanger på radioen. Jeg gleder meg til å kjenne lukten av deilig mat og til å høre Sølvguttene synge julen inn. Jeg gleder meg til å lande inn julekvelden under pleddet i sofaen og bare nyte stillheten og roen. Den følelsen bare en julaften kan gi, når alt er falt til ro i de tusen hjem og stillheten råder i gatene.

For det er ikke maten, gavene eller det å ha fri som er betyr mest for meg, men gleden og takknemlighet for at jeg har alle mine kjære trygt rundt meg. Den beste gaven jeg kan få er å dele gode stunder og ikke minst lage gode stunder sammen med familie og venner. Jeg gleder meg til stemningsfulle dager og til magiske øyeblikk. For det beste i livet er gratis, det kan ikke kjøpes for penger, det må oppleves.

Lag en riktig god jul, alle sammen, og samle på gylne øyeblikk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ibevegelse