Tromsømusiker gir ut sin første soloplate

Harald Bakkeby Moe (33) har investert 200.000 kroner fra egen lomme når han i november gir ut juleplata «Fra fjord og fjære» uten plateselskap.

I SITT ESS: Det har etter hvert blitt mange kirkekonserter i Tromsø på Harald Bakkeby Moe. Her er han i aksjon i Tromsø domkirke sammen med blant annet Malfred Hanssen (til venstre), Ingrid Eliassen og Fred Glesnes. Foto: Helge Matland 

kultur

– I år blir fjerde året med julekonserter, så jeg følte det var på tide å dokumentere litt av det jeg og musikerne mine har gjort denne tiden, forteller Harald Bakkeby Moe.

– Enormt mye tid

1. november gir han derfor ut juleplata «Fra fjord og fjære», som har fått samme navn som den årlige førjulskonserten han de siste årene har holdt i Elverhøy kirke.

– Det blir både litt kjente og ukjente julesanger på plata, mest norske, men også noen svenske, sier Moe.

Han legger ikke skjul på at det å gi ut plate på egen hånd har vært en formidabel oppgave.

– Hele prosjektet har tatt enormt mye tid. Å skulle planlegge alt selv er en stor jobb, forklarer tromsømusikeren.

At Moe gir ut plata selv, uten et plateselskap i ryggen, har ikke bare kostet mye tid, men også penger.

– Totalt har jeg brukt et par hundre tusen kroner. Av og til må man imidlertid satse litt, mener musikeren.

Les også: Høyem utsolgt på rekordtid – nå blir det ekstrakonsert

Tenker nytt

«Fra fjord og fjære» ble spilt inn i mai i år på Kulturhuset i løpet av fire dager. Det har resultert i 10 julesanger, som snart vil være tilgjengelig for salg. Ettersom CD-salget har stupt og det ikke finnes noen tradisjonelle platebutikker i byen lenger, har imidlertid Moe vært tvunget til å tenke litt alternativt.

– Jeg har vært i kontakt med en del tromsøbedrifter som skal selge plata mi i butikken sin, blant annet Bokhuset Libris i Storgata, Krane galleri og Eide Handel. Dessuten tenker jeg å selge plata i forbindelse med lanseringsturneen jeg skal ha, forteller han.

Les også: Braksuksess for Dagny

Ut på turné

Det hele starter med konsert i Elverhøy kirke 29. november. Deretter går det slag i slag med kirkekonserter i Nordreisa, Målselv, Skaland, Finnsnes, Harstad, Narvik og Svolvær. Med seg på turneen får Moe sin faste musikere gjennom flere år, som også har bidratt på juleplata.

– Georgy Ildeykin, som spiller cello, er en av dem. Han er også arrangør av juleplata. Å jobbe sammen med han har virkelig vært spennende. I og med at han er russisk, har han ikke noe kjennskap til det som er kjente, og kjære julesanger for oss nordmenn. Hans bidrag har derfor vært viktig i arbeidet med å få til egne versjoner av låtene, ved å gi sangene et nytt og annerledes uttrykk, forteller Moe.