Hun hadde en veldig god dag (eller kveld ...) på jobben. Andre kveld på rad med et utsolgt Driv – til randen fylt av tilhengere som nok kan de fleste sangene hennes på rams.

Se bildene fra Kari Bremnes-konserten!

I en sånn setting er det sikkert lett å lene seg tilbake og kjøre på autopilot. Å la publikums ønske om å kose seg være nok drivkraft.

Men det gjør ikke Kari Bremnes.

Fra første strofe av første sang satser hun for et hundremeterssvev – og etter mer enn halvannen time lander hun fjellstøtt med telemarknedslag.

LES OGSÅ: Kari Bremnes har solgt ut 10 konserter i Tromsø på under ett år!

Kari Bremnes har laget musikk som nordlendingene har elsket i mer enn 25 år – å plukke ut et repertoar for en konsert kan ikke være enkelt. Det er mer enn nok å hente fra og alle kan ikke få sine favorittsanger.

Utvalget Bremnes serverer onsdag og torsdag på Driv er en stødig ferd gjennom skipsleia av sanger som hun har – fint ispedd et par sidespor som gjør det hele mindre forutsigbart.

Sjekk iTromsøs nye musikksatsing - Feedback!

Tematisk beveger hun seg lekent mellom mollstemte viser til kick-ass rock på en måte som føles helt naturlig.

Mest jubel blir det etter slagerne «E du nord» og «Mann på rommet», men mest gåsehud er det etter «Skrik». Og selvfølgelig litt humring, litt tårer i øyekroken – og litt «holde-kjæresten-i-hånden» innimellom.

Hun er godt hjulpet av et stødig backingband som fyller ut hennes vokalstil med klokkeklar lyd og tette arrangement.

Og publikum er med på notene fra første stund. Både i de mer sarte partiene der Bremnes virkelig spiller på det melankolske til rytmeeksplosjonene i de tøffeste låtene der hun påminner om en nordnorsk krysning av Kate Bush og Patti Smith.

Publikum lar seg overbevise, de tar imot det som serveres med åpne sinn og – ikke minst – åpne ører.

Det er faktisk så bra at konsertopplevelsen IKKE blir ødelagt av de vanlige skravlerne på bakerste rad. Til og med de holdt kjeft og fulgte med ...

Alt i alt en særdeles vellykket konsert som står til fem ganger 20 i stil!

Bare i år har Kari Bremnes solgt ut 10 konserter i Tromsø. Foto: Daniel Lilleeng