Barnas superlørdag på Kulturhuset

Theodor Hokstad (9) fikk blant annet prøve seg som lystekniker da det på Kulturhuset var Barnas Superlørdag i helgen.

KLARE: Kommunikasjonsansvarlig Aggie Peterson ønsker sammen med datteren Amber (7) velkommen til alle de besøkende på Barnas Superlørdag.   Foto: Trond Tomassen

LYSENDE: Theodor Hokstad (9) er storfornøyd med å få prøve seg som lystekniker i Lillesalen på Kulturhuset i Tromsø.   Foto: Trond Tomassen

  Foto: Trond Tomassen

kultur

Nede i lillesalen på Kulturhuset skifter lysene hurtig farge. Fra rødt til hvitt og blått. Bak spakene sitter Theodor Hokstad (9) med kontrollen, etter litt instruksjon fra de profesjonelle.

– Det har vært kjempeartig i dag. Jeg har vært i alle etasjene og prøvd de forskjellige tingene. Særlig gøy var det med quizen, der man skulle svare på spørsmål om hva som var strengeinstrumenter og hva som var blåseinstrumenter, sier Hokstad.

– Hjemme har jeg en gitar, og jeg har lært mange sanger etter at jeg begynte å spille.

Les også: Pixar hyller tromsøfilm

Åpent

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) inviterte til åpen dag på Kulturhuset lørdag.

– Vi ønsker at folk skal få se litt på hva som skjer bak kulissene, og at barn skal få prøve ulike instrumenter og sceneutstyr, sier Aggie Peterson, kommunikasjonsansvarlig i NOSO.

Les også: NOSO satser tungt på ny opera

Trapper og ganger og store og små rom var fylt av barn og voksne som nysgjerrig benyttet muligheten til å få et innblikk i musikernes hverdag.

Blant annet fikk barna prøvd cello. Dét med god hjelp av Mario Machlik, som jobber i kammerorkesteret i Tromsø, og underviser i cello på kulturskolen.

Alvin Pang

Både klokken 13:00 og klokken 14:00 var det duket for lesestund og konsert i Lillesalen. Da fikk barna møte Harald Bakkeby Moe som «Alvin», med Tonje Unstad som Alvins mamma, akkompagnert av NOSOs kammerorkester og tekster opplest av forfatter Endre Lund Eriksen.

– Dette er basert på de to bøkene om Alvin Pang, og det er første gang det gjøres med kammerorkester, sier musiker Tonje Unstad.