Ungdommer samlet inn 10.000 til støtte for flyktninger

I kveld arrangerte ungdommer fra Sommerlyst ungdomsskole festaften på Driv, med konserter, dans og filmvisning.

KONSERT: Tromsøbandet Evan Jago var først ut på scenen. Duoen Carolina & Louisa og bandet Resirkulert spilte også. Alle foto: Nora Lervik 

VIKTIG: F.v. Suleman Bahazad, Salahaddin Arafat, Hassan Hassan, Kasim Lavant og Iman Mosa er alle fra Syria, og de syntes arrangementet var veldig bra. 

SPENTE: Aminda Sæverud og Kristine Rye-Holmboe var to av kveldens konferansierer, og de var spente på hvor mye penger de ville samle inn. 

kultur

DRIV: Amina Sæverud og Kristine Rye-Holmboe fra tiende klasse var to av mange som var med å arrangerte denne eventet gjennom valgfaget «produksjon for sal og scene». Det ble samlet inn rundt 10.000 kroner, og pengene går til Røde Kors’ arbeid for flyktninger.

– Vi har invitert noen flyktninger som vil komme gratis inn i kveld. For de andre koster det hundre kroner, forteller Aminda Sæverud.

– Vi synes det er viktig at flyktningene får komme på dette, siden det er de vi gjør det for, tilføyer Rye-Holmboe.

Les også: "«Det meste er nord» sitat: Rolf Jakobsen"

Veldig flott

Hassan Hassan fra Syria deltok på arrangementet sammen med fire andre fra samme land. Han syntes det er flott at ungdommene engasjerer seg i flyktningsaken.

– Det er veldig bra. Det er mange som er på flukt fra landene sine og som kommer til Europa og søker asyl, så det er veldig godt å høre at ungdommene engasjerer seg og hjelper flyktninger og asylsøkerne, sier Hassan.

Hassan har vært i Norge i tre måneder, og kom til Tromsø for en måned siden sammen med flere fra Syria.

– Når vi hørte om det som skjer her i kveld, ble vi veldig glade. Det er viktig å hjelpe flyktninger, og hvis andre byer gjør det samme som disse ungdommene ville det vært flott. Det vil gi de menneskene som virkelig trenger det en sjanse. Her i Europa er vi trygge, men de som er i Syria og andre land i Midtøsten trenger hjelp, forteller Hassan.

Les også: Solberg: - Asylmottaksystemet er i krise

Viktig sak

Elevene ved skolen har lært mye om flyktningtemaet, og syntes det var en viktig sak å støtte.

– Vi snakket om hva vi kunne bruke tiden vår på, så fant vi ut av vi skulle ha en konsert og samtidig hjelpe noen, forteller Rye-Holmboe.

Det har gått med en god del jobbing for elevene, og de har brukt både skoletid og fritid på arrangementet.

– Det som er noe av det beste med dette er at vi ikke har brukt noe penger på dette. Absolutt alle inntektene går til formålet, og det var kjempeviktig fra starten av, sier Rye-Holmboe.

Bandet Resirkulert var blant dem som sto på programmet for kvelden. De syntes det var en veldig viktig sak å støtte.

– Det er veldig bra at inntektene går til Røde Kors arbeid for flyktningene, og jeg tror vi hadde spurt om å få spille her hvis de ikke hadde spurt oss, sier bassist Jonas Stenberg Nilsen.

– Alle er her for en grunn, og ønsker å støtte saken. Stemningen kommer til å bli god fordi alle er enige om det, sier vokalist Emil Karlsen.

Les også: Sier ja til to skip med asylsøkere i Tromsø havn