TROMSØ/OSLO: Foreleseren ved institutt for psykologi på UiT har oppholdt seg mye i New York og har lenge pendlet mellom USA og Norge.

– Jeg har studert, forsket og undervist ved New York University. Jeg har en del tilknytning til New York, og det har blitt som en skrivestue og oppholdssted for meg, sier Karlsen om hvorfor han velger å gi ut sin nye bok i USA.

Om Nord-Norge

40-åringen er opprinnelig fra Bodø, men har forelest ved UiT – Norges arktiske universitet siden 2007. Boken «The Stormwater Drains in Canberra» gis ut i desember og handler om hvordan det er å vokse opp i Nord-Norge.

– Romanen handler om en gutt fra Bodø, om hvordan stemningen er i Nord-Norge og hvordan det er å vokse opp der, sier Karlsen om sin andre roman siden debuten med «Daimler» i 2002.

Forfatteren forteller at det har vært en ny utfordring for ham å skrive på engelsk, og at han har mottatt blandede reaksjoner etter at det ble kjent at boken kun gis ut på engelsk.

– Hvis den blir greit mottatt, kan det være den gis ut på norsk også, sier Karlsen som også har skrevet flere fagbøker i psykologi.

Eksperiment

Det var under jakten på en agent i USA at 40-åringen fikk ideen om å starte et eget forlag.

– I USA må du ha en agent, det er liksom døråpneren. Jeg var på jakt etter en i New York, og fikk tips om at jeg burde henvende meg til et mindre forlag. Da bestemte jeg meg for å lage et lite forlag selv. Det blir som et lite eksperiment, sier Karlsen.

Han opprettet forlaget Krutt & Plutt Press tidligere i høst, og legger ikke skjul på at det innebærer mye arbeid.

– Tidligere har jeg skrevet bøker, men nå føler jeg at jeg virkelig lager bøker, med omslag og hele pakken, sier Karlsen.

og legger til at han også har leid inn litt hjelp underveis.

– Det er i tillegg ekstra spennende å gjøre dette i USA. Dette blir min første bok fra eget forlag og den første som utgis i USA, sier forfatteren.