Ladet opp med Star Wars-fest

Stormtrooper, prinsesse Leia og The Emperor ønsket byens unge velkommen til Star Wars-fest på lørdag.

STAR WARS FANS: Kjente skikkelser fra Star Wars-universet samlet seg på Tvibit lørdag. – May the dark force be with you, klukket The Emperor til avisa iTromsø. Foto: Ronald Johansen. 

kultur

Et tyvetalls ungdommer samlet seg på ungdomshuset lørdag til en Star Wars-fest i anledning premièren på den nye Star Wars-filmen «Star Wars: The Force Awakens» 16. desember.

– Det er en fin anledning å samles, se på film og sammen glede seg til den nye filmen. Det er jo en stund siden det kom en ny film, så dette er noe vi har ventet på, sier Bjørn Robert Giswold (22), som for anledningen hadde kledd seg ut som The Emperor.

– Prinsesse Leia hjalp meg med sminken. Det tok vel rundt en time, sier han fornøyd.

Les også: Star Wars gir visningsrekord i Tromsø (Se klipp fra filmen her!)

Rekordvisning på kinoen

Aurora Kino Fokus har valgt å sette opp den nye Star Wars-filmen hele 21 ganger på premièredagen, noe som er rekord i antall visninger på en dag i Tromsø. Bjørn Robert Giswold er en av dem som har klart å skaffe seg billett til premièren.

– Jeg fikk en billett til visningen klokken 10 på dagen. Det er litt tidlig, men det går nok bra. Det viktigste er jo å få sett den. Jeg vil skryte av kinoen som har tatt fansen på alvor, og som sørger for at så mange som mulig får sett filmen, sier han.

Les også: Lånte film på biblioteket – fikk faktura på 9.700 kroner

12 timers moro

Dørene til Tvibit åpnet lørdag klokken 12, og programmet varte fram til midnatt med ulike aktiviteter som quiz, dataspill, utkledningskonkurranse og selvfølgelig filmmaraton med visning av alle filmene, med servering av julemat.

– Det er mange ungdommer som liker cos-play (utkledning, journ.anm.) og dataspill, samt film. Da er det fint å tilby noe slikt til dem, så kan de samles og ha det morsomt sammen, sier Ismet Bachtiar, som jobber med nye medier og film på Tvibit.

Les også: Slik blir TIFF 2016

Plastkostymer

En av ungdommene hadde kledd seg ut som Stormtrooper, i et kostyme laget av hardplast og spesialbestilt fra Trondheim.

– Det kostet cirka 5000,- kroner, men det er det verdt. Det er riktignok ikke så veldig behagelig, og jeg kan ikke sitte ned med det, så jeg må nok stå å se film, sier han.

Les også: Fem filmer som får deg i julestemning

Premièreklare

Ellen-Mari Pettersen (23) kom til Tvitbit utkledd som prinsesse Leia. Hun er også Star Wars-fan og skal se premièren i Oslo, hvor hun bor til daglig. I helga var hun hjemme i Tromsø, og benyttet anledningen til å lade opp til premièren med Star Wars-maraton.

– Søsteren min overnattet utenfor kinoen Colosseum for å sikre oss billetter da de ble lagt ut. Jeg gleder meg veldig til å se den nye filmen, sier Pettersen.