– «Fettlørv» er sexy!

Premiéren på Bragerevyen nærmer seg, og elevene på Kongsbakken begynner å merke presset.

ÅPNINGSNUMMER: Elevene på Kongsbakken viste fram åpningsnummeret på Bragerevyen. Alle foto: Tom Benjaminsen 

kultur

Skolen er stengt, men lysene er på og i gangene både synges og danses det. For om bare noen få dager er det klart for premiere på Norges eldste skolerevy, nemlig Bragerevyen.

– Norges eldste revy ble lagt ned i fjor, så dette er ærefullt for oss. Og vi merker presset, sier Torkild Moen (20)

– Vi er i rute, men litt stresset, sier Sara Figenschau (20), som er en av hovedinstruktørene for revyen.

Obama og Erna

PREMIÈRENERVER: Det er hek­tis­ke da­ger for in­struk­tø­re­ne Sara Fi­gen­schau (fra venst­re), Sunniva Kvit­berg, Vik­tor Jørgensen og Tor­kild Moen. 

Det har ikke blitt mye julemat og kos med familien på revyensemblet, som har tilbrakt store deler av julen på skolen. På selve nyttårsaften, som er dagen før dagen for elevene, regner de med oppvarmet kalkun når de kommer hjem på kvelden.

– Vi går inn i en fase hvor vi har alle stykkene vi trenger, men alt trenger finpuss og perfeksjonering, sier Figenschau, som lover harselering med både lokale og utenlandske saker.

– Det blir både Per Sandberg, Putin, Obama, Erna Solberg og Telenor-skandalen, sier Sunniva Kviteberg (20).

Stor blåserrekke

En av fordelene med å lage revy på Tromsøs eldste skole, er at de har en musikklinje, som kan stille med en enorm blåserrekke, vel å merke i revyskala.

– Vi har et ekstra stort Brageband i år. Det er et helt orkester, og det finner du ikke på andre revyer. Vi har 15 musikere hvor 8 er blåsere, sier Moen, som ser fram til de seks forestillingene, som tradisjon tro har premiere 1. januar.

«Fettlørv!»

– Det blir den beste revyen du har sett så langt i år, sier Moen, og avslører at en av sketsjene handler om hvor sexy den nordnorske dialekten er.

– Den ble kåret til det. Hør på jentene!

– «Fettlørv», «gorrhysa», «skanka» er hot, legger Figenschau til.